magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Csemadok pripravuje v Gombaseku 47. kultúrne slávnosti
@ Kultúra -> Podujatia      Jun 22 2005 - 17:47 GMT
Rožňava 22. júna (TASR) - Približne 650 účinkujúcich sa predstaví na 47. gombaseckých kultúrnych slávnostiach, ktoré v prírodnom amfiteátri pripravuje na 9. a 10. júla maďarský kultúrny a spoločenský zväz CSEMADOK v Rožňave.

Podľa režiséra programu Sándora Pappa sa aj vďaka finančnej podpore Ministerstva kultúry SR podarilo zabezpečiť nielen vysoký počet účinkujúcich, ale aj pestrú žánrovú skladbu programu. Ako uviedol dnes na tlačovej konferencii v Rožňave, na svoje si prídu milovníci folklóru, divadla, moderného tanca, poézie, ľudového rozprávania či rockovej hudby.

V prvý večer slávností vystúpi legendárna maďarská rocková skupina OMEGA. Jej spevák János Kóbor uviedol, že na Slovensko prišiel opäť po tridsiatich rokoch a teší sa na skvelé gombasecké publikum.

Gombasecké slávnosti vyvrcholia v nedeľu 10. júla galaprogramom súborov Karpatskej kotliny z Maďarska, Slovenska, Slovinska, Rumunska a Ukrajiny. Okrem vystúpení v hlavnom amfiteátri čakajú na divákov alternatívne programy na Malej scéne a rôzne atrakcie ako choduľové divadlo, pečenie vola, či výstava vín.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]