magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

ÚS prijal na ďalšie konanie aj zvyšné tri napadnuté zdravotnícke zákony
@ Aktuálne -> Rôzne      Jun 24 2005 - 13:39 GMT
Košice (TASR) - Plénum Ústavného súdu SR na svojom neverejnom zasadnutí prijalo na ďalšie konanie aj zvyšné tri návrhy skupiny poslancov Smeru a Slobodného fóra na posúdenie súladu noviel zdravotníckych zákonov s Ústavou SR a Listinou základných práv a slobôd.

Ide o návrhy týkajúce sa vydávania nariadení vlády a vyhlášok Ministerstva zdravotníctva SR ktoré určujú rozsah bezplatnej zdravotníckej starostlivosti, zmeny zdravotných poisťovní z verejnoprávnych inštitúcií na akciové spoločnosti a možnosti vlády rozhodnúť o nezákonnosti a zastavení štrajku zdravotníckych pracovníkov. Ústavní sudcovia v prvých dvoch prípadoch zároveň posudzovali žiadosť skupiny opozičných poslancov o pozastavenie účinnosti napadnutých ustanovení, ktorú však zamietli.

ÚS už minulý týždeň prijal na ďalšie konanie prvý z návrhov rovnakej skupiny poslancov. Išlo o zákon o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti a ustanovenia, ktoré sprísňujú zákonné podmienky preukazovania bezúhonnosti pre výkon zdravotníckeho povolania. Ani v tomto prípade ÚS nevyhovel žiadosti pozastaviť účinnosť zákona.

Informácie poskytol TASR poradca ÚS pre styk s médiami Štefan Németh.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]