magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Vernisáž zaujímavej výstavy už v piatok

Obdivujte grafiku mladého autora
@ Kultúra -> Výstavy      Jun 28 2005 - 12:45 GMT

/ Krajské osvetové stredisko v Košiciach - tlačová správa/ -- Krajské osvetové stredisko v Košiciach ponúka na piatok 1. júla milovníkom výtvarného umenia alternatívu zaujímavo stráveného voľného času. V priestoroch Galérie KOS na Hviezdoslavovej ulici, ktoré kultúrne žijúca verejnosť čoraz častejšie skloňuje vo svojich rozhovoroch, sa totiž o 16:30 hod. uskutoční vernisáž výstavy Marek Milko – kresby výtvarníka z gemerského regiónu.

Po výtvarníkoch zo Spišskej Novej Vsi sa tak Košičanom prostredníctvom svojej tvorby predstaví mladý talentovaný autor z Rožňavy. Marek Milko sa narodil 26. mája 1980 v Rožňave. Pochádza z učiteľskej rodiny, jeho mama vyučuje na základnej škole výtvarnú výchovu. Prostredie, v ktorom vyrastal, ho teda od detstva podnecovalo k spočiatku nesmelému koketovaniu so svetom výtvarného umenia a formovalo jeho záujem o činnosti s ním spojené.

„Už ako žiak základnej školy som sa so svojimi prácami zúčastňoval na rôznych regionálnych, celoslovenských i medzinárodných súťažiach, kde som postupne získaval rôzne ocenenia v odbore grafika. Týmto smerom sú orientované aj moje súčasné záujmy a aktivity, ktoré vykonávam pre vlastné potešenie, uspokojenie a sebarealizáciu,“ prezradil o sebe M. Milko.

Autor sa na rôznych plenéroch pravidelne zúčastňuje letných stretnutí výtvarníkov – amatérov. Svoje práce neskladuje doma, ale snaží sa ich čo najviac posielať do sveta na súťaže a výstavy neprofesionálnych výtvarníkov v odbore grafika.

„Mojou túžbou je i naďalej sa neustále zdokonaľovať a po výtvarnej stránke rásť. Bol by som nesmierne rád, keby moje úsilie realizovať sa v profesionálnej oblasti bolo odmenené priazňou verejnosti,“
doplnil autor, ktorého tvorbu si už vychutnali návštevníci jeho troch autorských výstav v Revúcej, Štítniku a Rožňave. V roku 2004 ilustroval i publikáciu ´Zlatý baran´.

Zaujímavú výstavu si Košičania môžu vychutnať do 27. júla 2005.

Andrea NITKULINCOVÁ   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]