magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

NDS podporila projekty z Hodiny deťom v sume takmer 6,3 milióna korún
@ Aktuálne -> Rôzne      Jun 28 2005 - 19:23 GMT
Košice 28. júna (TASR) - Takmer 90 projektov v sume vyše 6,3 milióna korún podporila v prvom kole Nadácia pre deti Slovenska (NDS) v 6. ročníku grantového programu Hodina deťom.

Peniaze, ktoré ako hodinovú mzdu darovalo nadácii 115 000 ľudí, rozdelili hlavne pre voľnočasové aktivity a pre deti a mladých ľudí so zdravotným a mentálnym postihnutím, informovala dnes na tlačovej konferencii v Košiciach programová manažérka NDS Eva Pavlaninová.

Najviac peňazí na jeden projekt získalo bratislavské združenie Odyseus, ktoré pracuje s drogovo závislými, najskromnejší boli v žiadosti o finančnú podporu na svoj projekt v ZŠ v Žiari nad Hronom, čo podľa Pavlaninovej dokazuje, že aj za malo peňazí sa dajú urobiť dobré veci.

Na projekty rozdelia všetkých vyše 8,6 milióna korún z Hodiny deťom, pretože činnosť nadácie sponzoruje Slovenská sporiteľňa. Tá navyše udelila v 6. ročníku cenu s finančnou dotáciou 50 000 korún košickému komunitnému centru Cyprián za projekt Rozvíjajme sa s radosťou, podporujúceho liečbu a začleňovanie sa zdravotne ťažko postihnutých detí do spoločnosti prostredníctvom tvorivých aktivít.

Z 33 projektov z Košického kraja získalo podporu napríklad košické záujmové združenie žien Fenestra, ktoré usiluje o systémové zmeny v ochrane týraných žien a detí. Ide o pilotný projekt zaškolenia psychologičiek pedagogických a psychologických poradní na identifikáciu násilia a prípravu detí na výsluchy, súvisiace s trestnými činmi týrania.

Osobitnosťou grantového programu Hodina deťom je, že až 30 percent prostriedkov ostáva v regióne, kde sa vyzbierajú.

Od svojho vzniku v roku 1999 Hodina deťom získala vyše 65,6 milióna korún. Vďaka nim podporili činnosť takmer 870 organizácií, ktoré sa snažia zlepšiť kvalitu života detí s postihnutím. Každý rok žiadosti niekoľkokrát prevyšujú vyzbieranú sumu.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]