magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Podnikateľa Milana R. obvineného z 90-miliónového podvodu už stíhajú na slobode
@ Aktuálne -> Rôzne      Jul 24 2005 - 08:30 GMT
Košice 22. júla (TASR) - Popradského podnikateľa v hotelierstve Milana R. obvineného z dvoch trestných činov podvodu spolu v sume 90 miliónov korún prepustil Okresný súd (OS) Košice 1 zo štrnásť a pol mesiaca trvajúcej vyšetrovacej väzby na slobodu 7. júla. Potvrdil to pre TASR vyšetrovateľ prípadu Vladislav Geletka z Úradu justičnej a kriminálnej polície KR PZ v Košiciach.

Podnikateľ žiadal o prepustenie z väzby niekoľkokrát, ale neúspešne, pretože o tom najprv rozhodoval špeciálny súd. Geletka spresnil, že až OS Košice 1 uznesenie o prepustení z väzby vydal 10. júna po tom, čo obvinený využil ustanovenie Trestného poriadku a dal písomnú záruku, že bude viesť riadny život a bude vždy k dispozícii vyšetrovateľom. Krajská prokuratúra v Košiciach podala proti uzneseniu sťažnosť, tú však Krajský súd v Košiciach zamietol, a tak podnikateľa už dva týždne stíhajú na slobode.

Podľa Geletku kauza Milana R. má svoje počiatky v roku 1992, kedy mal navádzať na trestný čin podvodu v súvislosti s poskytnutím bankového úveru vo výške 65 miliónov korún. Obvinený je aj z ďalšieho podvodu v spolupáchateľstve pri získaní úveru za 25 miliónov korún.

V čase od roku 1997 do roku 2002 bol Milan R. mimo Slovenska. Po medzinárodnom pátraní ho zadržali v roku 2002 v ČR a po dvojročnej vydávacej väzbe previezli a obvinili na Slovensku.

Prípad najprv dozoroval Úrad špeciálneho prokurátora, ale neskôr sa vrátil na Krajskú prokuratúru v Košiciach. Geletka je už tretím vyšetrovateľom kauzy. Podľa vlastných slov verí, že sa mu ju úspešne podarí dotiahnuť do konca a v jeseni by prípad mohol prokurátor uzavrieť podaním obžaloby na súd.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]