magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Výnosy pri speňažovaní majetku Horizont Slovakia zvýšia už len pohľadávky
@ Aktuálne -> Rôzne      Jul 26 2005 - 14:20 GMT
Košice 26. júla (TASR) - Už len vymožené alebo predané pohľadávky môžu zvýšiť výnosy pri speňažovaní majetku skrachovaného nebankového subjektu Horizont Slovakia. Pohľadávky v celkovej sume 10,11 miliardy Sk si voči nemu doteraz uplatnilo približne 43 000 veriteľov.

Ako uviedol dnes pre TASR správca konkurznej podstaty Horizont Slovakia Vladimír Bajtoš, nominálna účtovná hodnota pohľadávok predstavuje približne 1 miliardu Sk, reálna a vymožiteľná čiastka však závisí od množstva okolností, napr. úspešného ukončenia desiatok súdnych sporov. Ak o tom rozhodne veriteľský výbor, pohľadávky, ktoré sú ťažko, alebo nákladne vymožiteľné, budú predávať. Významné pohľadávky má Horizont Slovakia v Biotike Slovenská ¼upča, Českej produkční INVEST a v ďalších subjektoch.

Bajtoš informoval, že sa už podarilo speňažiť všetok nehnuteľný majetok Horizontu Slovakia a ostáva už len hnuteľný, najmä automobily a zariadenia kancelárskych priestorov, z ktorých veľké výnosy neočakáva. Otváranie obálok s ponukami na odkúpenie hnuteľností v rámci 8. kola speňažovania bude na Krajskom súde v Košiciach 17. augusta.

Konkurz na Horizont Slovakia vyhlásili pred 3 rokmi. Bajtoš predpokladá, že speňažovanie majetku pre vyrovnanie pohľadávok veriteľov potrvá ešte 2 - 3 roky. Doterajšie speňažovanie, pri ktorom dosiahol 57-% výnos zo znaleckej hodnoty majetku, považuje správca konkurznej podstaty v porovnaní s bežnou konkurznou praxou (10 až 20-% výnosy), za úspešné.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]