magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košičania sa obávajú, že prídu o trhovisko Blšák
@ Aktuálne -> Rôzne      Aug 12 2005 - 17:22 GMT
Košice 12. augusta (TASR) - Približne 1700 ľudí podpísalo petíciu proti zrušeniu košického trhoviska Blšák, na ktorom má predajné stánky do 200 drobných živnostníkov a predajcov.

Pozemky by sa údajne mali v budúcnosti využívať ako športový štadión, prípadne na iné účely. Živnostníci sú proti, a preto zorganizovali petíciu, ktorú odovzdali na Magistrát mesta Košice (MMK), uviedla dnes pre TASR jej iniciátorka Viera Dudová. Podľa nej zamestnávajú živnostníci ľudí, ktorí by si inde prácu nenašli. "Na Blšák chodí nakupovať väčšinou chudobnejšia vrstva, lebo bohatší pôjdu do obchodných domov. Starší ľudia si tu kúpia napríklad topánky za 150 - 300 korún, za aké v meste by zaplatili aj 1200 korún. Chodí tu veľa cudzincov a podobné trhoviská patria ku koloritu veľkých miest," uviedla Dudová.

Živnostníci poukazujú na to, že v Košiciach je nevyužitý veľký futbalový štadión na Alejovej ulici, ktorý by mohlo mesto rekonštruovať. Nájomné, ktoré platia za stánky, sa používa na zveľaďovania rekreačných zariadení v meste, napríklad kúpaliska Triton, pripomenula Dudová.

Podľa hovorkyne MMK Zuzany Bobrikovej časť pozemkov na Blšáku dalo mesto ako vklad do novozaloženej akciovej spoločnosti Mestský futbalový klub, ktorý nemá vlastný futbalový štadión a hľadá riešenie. Pozemky pod futbalovým štadiónom na Alejovej ulici patria finančnej skupine Penta a mesto rokuje o ich prípadnej zámene. "Všetko je teda vo vývoji a v súčasnosti je ťažko povedať, či Blšák ostane Blšákom, či tam bude športovisko, alebo niečo celkom iné," dodala Bobriková.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]