magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Vybrali finalistov 21. ročníka autorskej pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad
@ Kultúra -> Koncerty      Aug 18 2005 - 19:39 GMT
Košice 18. augusta (TASR) - Jedenásť finálových skladieb 21. ročníka autorskej pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad 2005 je už známych. V stredu o nich rozhodla výberová komisia v košickom štúdiu Slovenského rozhlasu.

Komisia v zložení Igor a Roman Timkovci zo skupiny No Name, hudobný skladateľ Norbert Bodnár, skladateľ a klavirista Marián Čekovský a spevák Miro Džunko ich vybrali zo 114 prihlásených skladieb. Vybrané skladby odznejú počas finálového večera 15. októbra v košickom Jumbo centre.

Okrem finalistov sa predstavia aj Marián Čekovský, skupina Desmod a víťaz predchádzajúceho ročníka skupina So Fine. Moderátorom večera bude Marcel Forgáč. Priamy prenos odvysiela Rádio Regina a Rádio FM.

Riaditeľa festivalu Juraja Hidvéghyho potešilo, že súťaž aj tento rok prilákala autorov a interpretov z celého Slovenska a že mladí muzikanti tvoria nové, po slovensky spievané piesne. "Pre mnohých prihlásených bude verdikt výberovej komisie sklamaním, no do finálového večera všetci postúpiť nemôžu," uviedol na margo rozhodnutia komisie. Ako dodal, finalistom drží palce a verí, že účasť na festivale im pomôže odštartovať kariéru tak, ako v predchádzajúcich ročníkoch pomohla No Name, Beáte Dubasovej či Petrovi Nagyovi.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]