magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Výstava siedmich michalovských výtvarníkov

Ezoterika, recesia i klasické zátišia
@ Kultúra -> Výstavy      Aug 22 2005 - 12:02 GMT

Krajské osvetové stredisko v Košiciach pozýva všetkých priaznivcov výtvarného umenia na slávnostné otvorenie výstavy výtvarníkov z michalovského regiónu s príznačným názvom ´Výtvarné Michalovce´. Vernisáž sa uskutoční v piatok 26. augusta o 16.30 hod. v priestoroch Galérie KOS na Hviezdoslavovej ulici.

Výtvory inšpirované „kopancami“ múzy predstaví diváckej verejnosti sedem michalovských umelcov. Pestrá mozaika jedinečných diel poteší milovníkov klasiky i abstrakcie, nebudú chýbať ezoterické meditatívne a relaxačné obrazy či štipka recesie.
Renáta Hladová sa venuje najmä olejomaľbe, akvarelu a suchému pastelu. Námety najčastejšie nachádza v prírode. Popri maľovaní sa venuje i medovnikárstvu či batike.
Anna Demská má vo svojich olejomaľbách blízko k modernému umeniu. Nemôžeme však hovoriť o čistej abstrakcii, pretože ju prelína s figurálnou tvorbou. Prostredníctvom diel zhmotňuje svoje sny a túžby. Jej vďačnou témou sú stromy, pulzuje v nich život, aj preto ich vníma ako ľudské bytosti.
Lucia Chocholáčková používa namiesto slov farby. Na každom svojom obraze sa v prvom rade snaží o lyrickú výpoveď. „Koketuje“ aj s počítačovou grafikou.
Peter Horváth sa venuje prevažne maľbe, tvorí ezoterické meditatívne a relaxačné obrazy odzrkadľujúce jeho vnútorné pocity a zážitky. V súčasnosti sa intenzívnejšie zaoberá aj fotografiou.
Pavol Skopal sa zaoberá výlučne olejomaľbou. Jemu vlastnou trpezlivosťou a presnosťou vytvára kompozície zátiší a maľuje dokonalým štýlom starých majstrov.
Tvorba Martina Remiáša je plna symbolov, znakov a vnútorných videní. Prelína sa abstrakcia s realizmom. Autor pracuje i s drevom a kameňom.
Jozef Olšavský začínal s insitnou tvorbou so surrealistickým nádychom. Dnes v jeho tvorbe prevláda recesia a experimentovanie s akýmkoľvek materiálom až po úplný extrém. Venuje sa aj kreslenému humoru.

Rozličný pohľad autorov na svet, rozličné túžby, sny i spôsob uchopenia a stvárnenia námetu prinášajú divákovi jedinečnú výstavu plnú pozoruhodných diel. Nenechajte si ujsť výstavu ´Výtvarné Milchalovce´ na ktorú Vás Krajské osvetové stredisko srdečne pozýva.

Výstava potrvá do 21. septembra.

Andrea NITKULINCOVÁ   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]