magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Županský kandidát SDKÚ Košickom kraji Viliam Novotný sa cíti byť vydieraný
@ Aktuálne -> Rôzne      Aug 24 2005 - 19:08 GMT
Košice 24. augusta (TASR) - Poslanec NR SR a kandidát SDKÚ na post košického župana Viliam Novotný sa cíti byť vydieraný a zvažuje podanie trestného oznámenia.

Uviedol to dnes na stretnutí s novinármi v Košiciach v súvislosti s listom z 12. augusta, ktorý dostal od košického advokáta Michala Treščáka ml. Advokát Novotného žiada o súčinnosť pri riešení obchodných záležitostí svojich klientov, nemenovaných obchodných spoločností z východného Slovenska. Ide pritom o údajné dlžoby stavebnej firmy poslancovho brata podnikateľa Tomáša Novotného.

Poslanec Novotný za problémovú považuje časť listu, v ktorej mu advokát oznamuje, že ak si jeho brat do konca mesiaca nesplní záväzky voči jeho mandantom, budú "nútení riešiť vzniknutú situáciu nielen právne, ale aj kompletnou medializáciou vzniknutého problému". Jeho brata pritom nepresne označuje za lídra kampane na predsedu VÚC a naznačuje, že sa dopúšťa páchania trestnej činnosti.

"Vzhľadom na súvislosti, kde o mne hovorí ako poslancovi Národnej rady SR a kandidátovi na predsedu VÚC, sa cítim byť vydieraným, a preto zvažujem podanie trestného oznámenia v tejto veci. Chcem jednoznačne a verejne odmietnuť takýto spôsob vedenia politického zápasu a škandalizovania a diskreditovania rodinných príslušníkov politikov," vyhlásil poslanec Novotný. Má pritom pocit, že ide súčasť politického zápasu. Aj v prípade, že by išlo len o nedorozumenie, odmieta takýto spôsob komunikácie v občianskom živote. "Ja na takýto úbohý spôsob komunikácie nepristúpim a vydierať sa nenechám," dodal.

Županský kandidát Novotný pripomenul, že jeho brat nie je lídrom kampane a angažuje sa v nej iba ako dobrovoľník. Sám stavebný podnikateľ Novotný dnes pred novinármi vyhlásil, že nemá problémy s vyplácaním zamestnancov ani dodávateľov. Firmy, ktorým údajne dlhuje, si však svoju prácu neodviedli poctivo, a preto im neuznal celý súpis vykonaných prác a nezaplatil celú zmluvnú sumu. "Opravujeme po nich nemalé lajdáctva a ak sa začneme súdiť, tak ešte budú musieť zaplatiť škody a penále," dodal Tomáš Novotný.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]