magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Progresívny rock s metalovými prvkami

Vychutnajte si koncert poľskej kapely CIRYAM
@ Kultúra -> Podujatia      Aug 29 2005 - 09:57 GMT

Krajské osvetové stredisko v Košiciach pripravilo tentoraz lahôdku pre milovníkov tvrdšej hudby. Progresívny rock s metalovými prvkami a gotický rock predstavia Košičanom členovia poľskej kapely CIRYAM. V stredu 7. septembra o 17.00 hod. sa priestory Archeologického komplexu Dolná brána rozozvučia poriadnou nádielkou rockovej muziky v podaní skupiny, ktorá má na svojom konte už dve demonahrávky, vlastný CD nosič a nespočetné množstvo koncertných vystúpení.

Koncert poľskej kapely sa uskutoční v rámci cezhraničnej spolupráce Krajského osvetového strediska v Košiciach s Krosnienskym Domom Kultúry. Sedem hudobníkov sa dalo dokopy v roku 1999 a pôvodne kapela vystupovala pod názvom ARDOR.

V roku 2003 podpísala kapela CIRYAM kontrakt s Varšavským hudobným vydavateľstvom ARS MUNDI na nahranie dvoch oficiálnych albumov a hneď o rok uzrel svetlo sveta prvý z nich s názvom SZEPTY DUSZ (Šepoty duší), ktorý sa nahrával v štúdiu Lynx Music. V roku 2004 postúpila vokalistka kapely do vyššieho kola obľúbeného poľského programu IDOL a ako umelkyňa bola vybratá do televíznej relácie. Následne kapela nahráva klip. Na sklonku minulého roku kapela absolvovala koncertnú šnúru (20 koncertov), na ktorej propagovala svoj nový album.

V súčasnosti členovia kapely pripravujú svoj druhý album. Kapela CIRYAM nacvičuje v priestoroch Krosnienskeho Domu Kultúry v Krosne. Aktívne spolupracuje s množstvom poľských rádií – napr. Rzeszów, Bieszczady, Feniks, Centrum, Konin atď.

Momentálne vystupuje kapela v zložení: Monika Jaslowska (vokály), Robert Wegrzyn (gitara), Mateusz Sienko (klávesy), Slavomir Zajchowski (basgitara), Tomasz Gorawski (perkusie), Grzegorz Makiel (gitara).

Príďte si vychutnať zaujímavú hudbu našich susedov umocnenú atmosférou podzemných priestorov Dolnej brány.

Krajské osvetové stredisko v Košiciach Vás na koncert poľskej rockovo-metalovej kapely CIRYAM srdečne pozýva.

Andrea NITKULINCOVÁ   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]