magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Na začiatku roka otvoria v Košiciach novú telocvičňu, zlepšia sa aj športoviská na školách
@ Aktuálne -> Školstvo      Sep 03 2005 - 06:40 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) -- Na začiatku školského roka 2005/2006 pribudne v Košiciach nová telocvičňa pri Základnej škole na Bernolákovej ulici. Slávnostné otvorenie bude 5. septembra o 10. hodine.

Celkové náklady na výstavbu boli 33 miliónov korún, z toho 12 miliónov získalo mesto z projektu Vráťme šport do škôl a 6,5 milióna zo štátneho rozpočtu. Zvyšok uhradilo mesto zo svojho rozpočtu.

Telocvičňa má rozmery 45,25 m x 27,50 m x 9 m. Súčasťou je aj prízemný murovaný blok so základnou vybavenosťou – kotolňou, šatňami, umyvárňami, kabinetmi a náraďovňou. Celková zastavaná plocha má 1609,78 m2. Špeciálna drevená plošne elastická športová podlaha na drevenom krížovom rošte zabezpečuje optimálne podmienky pre loptové športy. Do hľadiska sa zmestí 140 divákov.

Telocvičňa je jedinou v košických školách, ktorá spåňa medzinárodné parametre pre tri druhy športov – basketbal, hádzanú a volejbal. Z pohľadu organizátorov medzinárodných podujatí to prináša možnosti usporiadať v meste vrcholné súťaže.
Rozmerovo vyhovujú súťažiam v niektorých loptových hrách aj tri novšie telocvične v mestskej časti KVP a tri na sídlisku ahanovce.

Lepšie podmienky pre športovanie mladých ľudí podporili poslanci Mestského zastupiteľstva v Košiciach v tretej úprave rozpočtu 25. augusta. Na výstavbu umelého futbalového trávnika štandardných rozmerov na ZŠ Užhorodská odsúhlasili 7 miliónov korún, finančnú spoluúčasť na tomto projekte bude mať aj Slovenský futbalový zväz. Ïalších 8 miliónov korún odsúhlasili na rekonštrukciu športovísk na základných školách. O presnom určení sa rozhodne po analýze potrieb jednotlivých škôl v pôsobnosti mesta.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK


/krátená správa/   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]