magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V Michaľanoch otvorili novú školu, v Košiciach pribudla telocvičňa
@ Aktuálne -> Školstvo      Sep 05 2005 - 21:10 GMT
Michaľany/Košice 5. septembra (TASR) - Po desiatich rokoch výstavby odovzdali dnes slávnostne do užívania novú budovu Základnej školy v Michaľanoch v okrese Trebišov.

V modernom školskom objekte, ktorý nahradil staticky narušenú starú školu, sa učí vyše 400 žiakov z Michalian a okolitých obcí Lastovce, Kazimír, Byšta a Luhyňa. Ako informoval michaliansky starosta Štefan Tatranský, z pôvodného projektu s rozpočtovými nákladmi 151 miliónov korún zrealizovali zatiaľ učebňovú časť v hodnote 137 miliónov korún. Ostáva dobudovať ešte dve telocvične, oplotenie a asanovať objekty starej školy.

Na otvorení sa zúčastnili zástupcovia Košického samosprávneho kraja, Krajského školského úradu v Košiciach a poslanci NR SR Mikuláš Juščík a Viliam Novotný, ktorý tlmočil prísľub premiéra Mikuláša Dzurindu pomôcť pri dokončení školy.

Nový školský objekt pribudol dnes aj v Košiciach, kde otvoril novú telocvičňu Základnej školy na Bernolákovej ulici primátor Zdenko Trebuľa. Celkové náklady na výstavbu boli 33 miliónov korún, z toho 12 miliónov korún získalo mesto z projektu Vráťme šport do škôl a 6,5 milióna korún zo štátneho rozpočtu. Zvyšok uhradilo mesto zo svojho rozpočtu. Telocvičňa má rozmery 45,25 metra krát 27,50 metra krát deväť metrov. Špeciálna športová podlaha na drevenom krížovom rošte zabezpečuje optimálne podmienky pre loptové športy. Do hľadiska sa zmestí 140 divákov.

Telocvičňa je jedinou v košických školách, ktorá spåňa medzinárodné parametre pre tri druhy športov – basketbal, hádzanú a volejbal. Podľa Trebuľu to prináša možnosti usporiadať v meste aj vrcholné medzinárodné súťaže.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]