magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Slávnostnou svätou omšou sa začal v Košickej arcidiecéze eucharistický kongres
@ Aktuálne -> Rôzne      Sep 10 2005 - 17:36 GMT
Košice 10. septembra (TASR) - Slávnostnou svätou omšou, ktorú v katedrálnom chráme sv. Alžbety celebroval košický arcibiskup Alojz Tkáč, otvorili dnes v Košickej arcidiecéze významné duchovné podujatie katolíckej cirkvi Tretí eucharistický kongres.

Slávnostné otvorenie kongresu v Bratislave sa uskutoční v Konkatedrále - Dóme sv. Martina v nedeľu predpoludním za účasti arcibiskupa, metropolitu Bratislavsko-trnavskej arcidiecézy Jána Sokola a apoštolského nuncia v SR Henryka Józefa Nowackého. V Košickej arcidiecéze spojili dnes jeho začiatok so slávením sviatku troch košických mučeníkov.

Ako uviedol košický biskup a predseda Liturgickej komisie Konferencie biskupov Slovenska Stanislav Stolárik, "prežívaný rok eucharistie, ktorý na Slovensku vrcholí slávením eucharistického kongresu, akoby chcel viac zvýrazniť jeho myšlienku - upriamenie pozornosti na Ježiša Krista, prítomného v eucharistii". Uskutočňuje sa pod mottom Poďte ku mne všetci a podľa Stolárika sú na ňom vítaní nielen veriaci, ale všetci ľudia dobrej vôle.

Eucharistický kongres otvoria v nedeľu predpoludním súbežne aj v ostatných diecézach Slovenska. Týmto podujatím vyvrcholí v SR Rok Eucharistie, ktorý sa začal v októbri 2004 pri príležitosti 48. Medzinárodného eucharistického kongresu v mexickom meste Guadalajara a potrvá do októbra tohto roku.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]