magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Kočšová, Jaroš a Bezdeda pomáhali pri prvom castingu na SuperStar II
@ Kultúra -> Podujatia      Sep 13 2005 - 16:06 GMT
Košice 13. septembra (TASR) - Prvá slovenská superstar Katka Koščová a dvaja finalisti - Miro Jaroš a Tomáš Bezdeda pomáhali pri registrácii a povzbudzovali účastníkov prvého regionálneho castingu televízneho programu STV Slovensko hľadá SuperStar II, ktorý sa začal dnes v košickom hoteli Slovan. Potrvá štyri dni.

Na štyri castingy - v Košiciach, Žiline, Banskej Bystrici a Bratislave sa prihlásilo spolu 5652 mladých ľudí, čo je približne o 2000 viac ako vlani.

Katka Koščová odporúča všetkým pripraviť si podľa možnosti vlastné pesničky, aby nemali stres a nezaskočila ich účasť vo finále, prípadná výhra a následné nahrávanie albumu.

Na košický casting sa prihlásilo takmer 1700 chlapcov a dievčat. Už druhý raz sa rozhodla pokúšať šťastie 17-ročná študentka zo Zemplínskych Hámrov Mária Petríková, ktorá skončila vlani v prvej semifinálovej desiatke. Ako uviedla, vlaňajší neúspech ju neodradil, práve naopak. "Už viem, o čom to je, našla som si medzitým kapelu a dúfam, že tentoraz porotu presvedčím," povedala možno budúca slovenská superstar.

Imidžom a podobnosťou vlaňajšej finalistke Zdenke Prednej zaujala na castingu Mirka Matijova zo Svidníka, ktorú spievanie baví už odmalička. Vlani ešte nemohla súťažiť, lebo nemala 16 rokov. Pre porotu si vybrala pesničku Fontána lásky z filmu Fontána pre Zuzanu.

Adepti prejdú najprv registračnou porotou, ktorá im pridelí čísla. Potom sa ich ujme hudobný a televízny dramaturg, aby im neušiel výrazný talent a napokon budú presviedčať spevom bez hudobného sprievodu "veľkú" porotu v zložení Laco Lučenič (predseda) a Paľo Habera, Julo Viršík a Jana Hubinská, ktorá nahradila Lenku Slanú.

Čo môžu od porotcov čakať, mohli si adepti superstar prečítať na tričkách organizačného tímu - Laco ti pomôže, Julo ťa podrží, Pali ťa zastrelí a Jana - uvidíme. Moderovať program budú podobne ako vlani Adela Banášová a Martin Pyco Rausch.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]