magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Akadémiu tretieho veku oživuje v Košiciach Senior dom
@ Aktuálne -> Školstvo      Sep 14 2005 - 15:40 GMT
Košice 14. septembra (TASR) - Akadémia tretieho veku ako seniorsky vzdelávací inštitút ožíva v Košiciach po takmer päťročnej prestávke.

Slávnostne ju otvoria počas 1. seniorskej konferencie 25. októbra, informovala dnes na tlačovej konferencii riaditeľka košickej neziskovej organizácie Senior dom Oľga Rodziňáková. Na rozdiel od Univerzity tretieho veku, kde sa vyžaduje maturita, Akadémia tretieho veku bude prístupná všetkým seniorom v meste, bez rozdielu vzdelania.

"Budeme sa snažiť vyhovieť všetkým, ktorí o akadémiu prejavia záujem. Vytvoríme pre nich podmienky, aby si mohli naplniť život a vzdelávať sa v rôznych oblastiach od všeobecných vied, cez umenie až po remeselnícke zručnosti," uviedla Rodziňáková. Spresnila, že prihlásiť sa môžu seniori v dôchodcovskej internetovej čajovni na Hlavnej 68, alebo vo svojich kluboch dôchodcov a semestre v jednotlivých odboroch otvoria v závislosti od počtu záujemcov.

"Tretina spoločnosti starí ľudia. Ak budú vzdelaní a inteligentní, taká bude aj spoločnosť," pripomenula Rodziňáková.

Otvorenie Akadémie tretieho veku bude v Košiciach súčasťou podujatí Seniorského októbra. Okrem 1. seniorskej konferencie, na ktorej budú aj prednášky o zdravotnej problematike a sociálnom postavení slovenských dôchodcov, pripravuje Senior dom aj súťaž o emeritného seniorského majstra Košíc v šachu, zájazd do Prahy s prehliadkou domu seniorov Portus, predstavenie a koncert košických divadelníkov a filharmonikov pre dôchodcov, účasť seniorov v minimaratóne na Medzinárodnom maratóne mieru a ďalšie aktivity.

Košická Akadémia tretieho veku má svojho rechtora , geriatra MUDr. Štefana Kovala.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]