magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Výstava fotografií členov K-91 v Galérii KOS

Objavte skryté krásy bežných okamihov
@ Kultúra -> Výstavy      Sep 19 2005 - 07:58 GMT

/ Krajské osvetové stredisko v Košiciach – tlačová správa/ – Krajské osvetové stredisko v Košiciach pridá o pár dní do ponuky výstav v Košiciach zaujímavú novinku. V piatok 23. septembra 2005 sa o 16.30 v priestoroch čoraz známejšej Galérie KOS na Hviezdoslavovej ulici uskutoční vernisáž v poradí už siedmej členskej výstavy Združenia košických fotografov K-91 s rovnomenným názvom.

Svojimi prácami sa predstaví spolu až dvanásť členov K-91, ktorí naposledy v rámci združenia vystavovali pred dvoma rokmi. Návštevníkov potešia zhmotnené okamihy v podaní Jána Čepka, Mira Černého, Karola Hatalu, Štefana Liptáka, Alice Markovej, Edity Megovej, Pavla Smejkala, Atilu Šarudyho, Igora Šimka, Jána Tkáča, Ondreja Turčániho i Karola Ulmanna.

Fotografi pôsobiaci v združení K-91 sú mimoriadne aktívni. Okrem množstva súťažných výstav, ktoré každoročne v hojnej miere absolvujú sa angažujú i v lektorskej činnosti a pôsobia ako porotcovia na fotosúťažiach.

„Naše združenie sa už desať rokov zapája do celoslovenského Petzvalovho mapového okruhu fotoklubov, kde sme v konkurencii pätnástich klubov už dvakrát získali prvenstvo. V rámci nášho klubu sme sa zúčastnili na piatom medzinárodnom stretnutí európskych fotografov v Rumunsku a nedávno sa fotografie našich členov objavili i na 12. ročníku medzinárodnej výmennej fotografickej výstavy v Japonskom Kyote,“ pochválil sa predseda K-91 Miro Černý, ktorý zároveň všetkým aktívnym i sviatočným fotografom zaželal najmä „dobré svetlo“.

„Naša spolupráca so združením K-91, ktorá sa neobmedzuje len na výstavnú činnosť, trvá už niekoľko rokov a sme veľmi radi, že práce jeho členov môžeme predstaviť prvýkrát i v našej Galérii KOS. Členovia K-91 sa hneď po vernisáži zúčastnia i nami organizovaného trojdňového medzinárodného plenéra pre fotografov v Herľanoch,“ prezradila Helga Tomondyová, metodička KOS pre fotografiu a film a zaželala autorom, aby prostredníctvom svojich objektívov neustále objavovali a sprostredkúvali bežným jedincom ukryté krásy jedinečných okamihov.

Nenechajte si ujsť zaujímavú výstavu v Galérii KOS, ktorá potrvá do 12. októbra.

Andrea NITKULINCOVÁ   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]