magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Michalovčan sa pokúsil vylákať podvodom bankové úvery za 35 miliónov korún
@ Aktuálne -> Rôzne      Oct 12 2005 - 15:13 GMT
(TASR) - Úvery v hodnote približne 35 miliónov korún sa pokúšal podvodne vylákať z bánk v Košiciach, Prešove a Michalovciach 28-ročný Michalovčan Milan M. Stíhajú ho pre trestný čin úverového podvodu v štádiu pokusu a ďalšie skutky.

Krajská policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová dnes informovala, že vyšetrovateľ mu vzniesol obvinenie ešte 31. mája, prípad však polícia nezverejňovala z taktického hľadiska kvôli získavaniu dôkazov. Hovorkyňa spresnila, že obvinený od januára do mája tohto roku v úmysle vylákať úver predložil v bankových pobočkách nepravdivé potvrdenia daňového úradu, sociálnej poisťovne, zdravotnej poisťovne, prehľady o majetku a záväzkoch spoločnosti, ako aj výkazy ziskov a strát. Predkladal ich ako zástupca troch rôznych spol. s r.o., sídliacich v Košiciach a Michalovciach. Vystupoval pritom pod dvoma rôznymi priezviskami - jedným pravým a jedným nepravým. Takto žiadal v bankách úvery v rôznych sumách v celkovej výške približne 35 miliónov Sk.

Milana M. posledný májový deň tohto roku zadržali príslušníci pohotovostného policajného útvaru na Školskej ulici v Michalovciach, keď odchádzal z parkoviska luxusným vozidlom BMW.

Vyšetrovateľ dal návrh na jeho vyšetrovaciu väzbu, do ktorej Michalovčana vzali 2. júna a rozhodnutím Krajského súdu v Košiciach prepustili koncom septembra.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]