magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Novým vlastníkom VSŽ Foundry sa stala nemecká spoločnosť Silbitz Guss, GmbH
@ Aktuálne -> Rôzne      Nov 08 2005 - 15:51 GMT
(TASR) - Novým vlastníkom spoločnosti VSŽ Foundry, bývalej VSŽ Inžiniering, ktorá sa zameriava na výrobu odliatkov zo sivej a tvárnej liatiny a oceľoliatiny, sa stal nemecký výrobca zlievarenských produktov Silbitz Guss, GmbH.

VSŽ Foundry bola jednou z dcérskych spoločností Slovenského investičného holdingu, a. s., (SIH), bývalej VSŽ Košice, v ktorom je rozhodujúcim akcionárom stredoeurópska private equity skupina Penta. VSŽ Foundry zamestnáva viac ako 350 zamestnancov.

"Penta pokračuje v reštrukturalizácii spoločností, patriacich do Slovenského investičného holdingu (SIH), bývalej VSŽ Košice. Napåňa tak svoju stratégiu ozdravovania výrobných spoločností a ich odpredaja strategickým investorom," uviedol generálny riaditeľ SIH Anton Bittner.

Prevzatie VSŽ Foundry spoločnosťou Silbitz Guss, GmbH, vyplýva z hlavného cieľa nového manažmentu, ktorým je snaha vytvoriť z VSŽ Foundry lídra v rámci východnej Európy vo výrobe vysokokvalitných odliatkov z tvárnej liatiny.

Spoločnosť Silbitz Guss patrí do podnikateľskej skupiny DIHAG, ktorá združuje viac ako 12 výrobných závodov v Európe.
TASR o tom informovala PR manažérka a hovorkyňa Penty Andrea Straková.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]