magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Prezident SR odovzal rodičom košických štvorčiat 50-tisícový finančný dar
@ Aktuálne -> Rôzne      Nov 11 2005 - 14:01 GMT
(TASR) - Prezident SR Ivan Gašparovič dnes v Košiciach odovzdal 50-tisícový finančný dar rodičom štvorčiat Branislavovi a Kataríne Beregszásziovcom.

Zuzanku, Braňa, Jakuba a Martina si šťastní rodičia odniesli domov iba pred tromi dňami. Deti sa narodili predčasne 16. septembra a 55 dní boli po dozorom lekárov novorodeneckej kliniky FN Louisa Pasteura v Košiciach. Ako prezident na margo svojej pomoci poznamenal, dobre si uvedomuje, že postarať sa naraz o štyri deti nebude pre mladých rodičov jednoduché.

Hlava štátu dnes do svojho programu v Košiciach zaradila aj stretnutie s poslancami a občanmi mestskej časti Košice - Západ a návštevu domova dôchodcov. "Sú to pre mňa podnety pri rozhovoroch s rezortnými ministrami, pričom si myslím, že je potrebné pozrieť sa aj na legislatívu, či je ozaj spravodlivá voči každému v tomto štáte. Aj to je môj cieľ cesty," uviedol Gašparovič na brífingu.

Úvod jeho pracovnej návštevy metropoly východu patril stretnutiu s košickým primátorom Zdenkom Trebuľom. Na historickej radnici sa zaujímal o rozvoj mesta, pričom ocenil fakt, že Košice sa zbavujú dlhov. Prezident však vyjadril sklamanie nad nedostavaným zimným štadiónom. Vychádzal pritom z informácií, že Košice mali dostať peniaze z dodatočných odvodov oceliarne U. S. Steel. "Nedostali, ale som presvedčený, že tunajší radní niečo vymyslia a viacúčelová hala bude jednou z najlepších na Slovensku," uviedol Gašparovič. Prisľúbil, že príde povzbudiť košických hokejistov, ale s dodatkom, že určite nie vtedy, keď budú hrať s bratislavským Slovanom.

Prezident začal svoj dvojdňový pracovný výjazd do Prešovského a Košického kraja vo štvrtok v Poprade. Navštívil aj Sninu a Michalovce, do Bratislavy sa vracia dnes popoludní.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]