magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Vojak, ktorý prežil haváriu, je v umelom spánku a má opuch mozgu
@ Aktuálne -> Rôzne      Jan 20 2006 - 15:36 GMT
(TASR) - Vojak, ktorý prežil štvrtkovú leteckú haváriu, je v umelom spánku, má opuch mozgu a jeho stav je stabilizovaný. Na tele nemá žiadne popáleniny. Do košickej nemocnice ho po polnoci doviezla maďarská záchranná služba v šoku, ale pri vedomí. Pacient bol dezorientovaný, informoval novinárov primár oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny Fakultnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach Peter Beluš.

Pacient mal na hlave tržné rany. Bezprostredne po príchode mu urobili CT vyšetrenie mozgu, ktoré potvrdilo jeho opuch. Na oddelení ho napojili na pľúcny ventilátor. Lekári sa momentálne zaoberajú liečbou mozgu. "To je momentálne základná a hlavná diagnóza," uviedol Beluš. Doplnil, že ďalšie kontrolné CT vyšetrenie lekári urobia dnes predpoludním a potom budú vedieť viac. Beluš považuje za šťastie, že pacient prežil takú vážnu haváriu lietadla.

O zdravotný stav pacienta sa telefonicky zaujímala aj jeho manželka Michaela Farkašová.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]