magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košice navštívila delegácia generálnych tajomníkov holandských ministerstiev
@ Aktuálne -> Rôzne      Jan 31 2006 - 17:10 GMT
(TASR) - Slovensko nie je len Bratislava a aj Košice potrebujú rozvoj, zámery a investície. Uviedol to dnes počas návštevy metropoly východného Slovenska veľvyslanec Holandského kráľovstva na Slovensku Laurent Stokvis. V Košiciach viedol návštevu reprezentatívnej delegácie 15 generálnych tajomníkov ministerstiev holandskej vlády.

V historickej radnici priblížili hosťom mesto i región zastupujúci primátor František Knapík a podpredseda Košického samosprávneho kraja Emil Ïurovčík. Vysokí predstavitelia štátnej správy Holandska sú na niekoľkodennej návšteve Slovenska. Okrem stretnutí s rezortnými partnermi v Bratislave mali záujem vidieť život aj mimo hlavného mesta a spoznať dopady decentralizácie na samosprávu miest a krajov.

Podľa splnomocnenca vlády SR Viktora Nižňanského takéto návštevy umožňujú hosťom lepšie spoznať krajinu, čo spätne pozitívne vplýva na podnikateľský sektor. "Čím viac takýchto návštev a čím lepšie ju spoznajú, tým to pre Slovensko prináša viac výhod a odbúrava určité bariéry, ktoré možno ešte mnohí majú," uviedol. Ako dodal, slovenská reforma verejnej správy dnes nie je inšpiráciou iba pre krajiny na juhu a východe Európy ale aj pre stabilné západné demokracie, ktoré ju tiež potrebujú, ale ťažšie presadzujú.

Holandský veľvyslanec pripomenul, že na východe krajiny sa už etablovalo niekoľko holandských obchodov a firiem. "Prvý krok je najťažší, ale príklady priťahujú. Myslím si, že v tejto oblasti majú generálni tajomníci veľmi vážnu a dôležitú pozíciu keď budú v Holandsku rozprávať o Košiciach," dodal.

Hostia navštívia aj holandskú firmu Intersteel a železiarenskú hutu U. S. Steel, kde ich zaujímajú možnosti investovania v Košiciach a na východnom Slovensku. Napriek nabitému programu nevynechali návštevu najvýchodnejšej gotickej katedrály, košického Dómu sv. Alžbety.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]