magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Medzinárodný kongres o medzikultúrnom vzdelávaní sa začal v Košiciach
@ Aktuálne -> Školstvo      Feb 02 2006 - 18:45 GMT
(TASR) - Posilňovanie dobrých vzťahov medzi kultúrami v podmienkach zjednotenej Európy prostredníctvom vzdelávania dospelých je ambíciou medzinárodného kongresu projektu NILE - Network Intercultural Learning in Europe, ktorý sa dnes začal v Košiciach.

Na trojdňovom podujatí sa zúčastňuje 20 delegátov z 24 krajín Európy. Z pôvodne pozvaných delegátov chýbajú len Turci. Keďže nemali víza, nevpustili ich z Rakúska na Slovensko. Hosťom kongresu je významná európska osobnosť v boji proti násiliu a rasizmu - prezident Európskeho združenia proti rasizmu (ENAR) Bashy Quraishy.

Delegáti budú rokovať v tematických sekciách, venovaných migrantom a etnickým menšinám, vzdelávacím inštitúciám a médiám.
Riaditeľ spoločnosti Feman Eduard Buraš za organizátorov informoval, že projekt NILE, finacovaný Európskou komisiou, realizuje od roku 2001 nemecký Inštitút pre medzinárodnú kooperáciu vzdelávania dospelých v Bonne. V rokoch 2006 - 2008 prebieha jeho druhá etapa, v ktorej sa počet zapojených krajín rozšíril o Slovensko, Litvu, Francúzsko, Švédsko, Taliansko, Grécko, Slovinsko a Turecko.

Ïalšie kongresy projektu NILE sa uskutočnia do roku 2008 striedavo v krajinách EÚ.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]