magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Príčiny, ani škody z požiaru textilného veľkoskladu v Košiciach nie sú známe
@ Aktuálne -> Rôzne      Feb 03 2006 - 16:56 GMT
(TASR) - Príčiny štvrtkového rozsiahleho požiaru veľkoskladu čínskeho textilného tovaru na Alejovej ulici v Košiciach, ani výška škody zatiaľ nie sú známe. Určia ich až po hasičskej a policajnej expertíze.

Požiar, ktorý vznikol vo štvrtok približne o 17. hodine, likvidovali košickí hasiči s pomocou kolegov z Košického kraja celú noc, ale hlavný zásah trval prvé štyri hodiny. Ako informoval riaditeľ OR HaZZ v Košiciach Jozef Bodnár, aj dnes pokračovali hasiči v preskúmavaní požiaroviska a dohášali tlejúce a dymiace zvyšky textilu dvoma cisternami.

Budova v areáli tržnice Koala neďaleko trhoviska Blšák patrí mestu Košice, ktoré ju prenajíma obchodníkom. Podľa hasičov škody budú vysoké, ale oveľa vyššie sú uchránené hodnoty, pretože sa podarilo zachrániť pred plameňmi okolité budovy, vrátane hotela U leva.

Požiar hasilo takmer 40 hasičov so 17 cisternami, hasičským rebríkom a plošinou. Pri zásahu museli pracovať s dýchacími prístrojmi, pretože spodiny boli jedovaté. Pri požiari sa nikto nezranil.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]