magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Rudolf Bauer prijal francúzskeho veľvyslanca Jacquesa Faure
@ Aktuálne -> Verejná správa      Jun 08 2004 - 08:33 GMT
(Košický samosprávny kraj - tlačová správa) -- Francúzskeho veľvyslanca na Slovensku prijal včera na Úrade Košického samosprávneho kraja (KSK) predseda KSK Rudolf Bauer. Hosťa informoval o kompetenciách regionálnej samosprávy a jej aktivitách. Jeho excelenciu Rudolf Bauer oboznámil o realizácii spoločného projektu KSK s francúzskym departamentom Orne z Dolnej Normandie. Výstupom zámeru bude vytvorenie koncepcie rozvoja cestovného ruchu na území KSK s aplikáciou osvedčených skúseností francúzskych partnerov.

Predseda KSK Jacquesa Faureho informoval aj o rozvojových projektoch zameraných na tokajskú vinohradnícku oblasť a Zemplínsku vínnu cestu. Rudolf Bauer a francúzsky veľvyslanec sa zhodli na dôležitosti publicity regiónu KSK vo Francúzsku. V tejto súvislosti hovorili o možnostiach spolupráce Agentúry na podporu regionálneho rozvoja Košice, ktorú založil KSK s agentúrou CEBANOR v Dolnej Normandii.

Jacques Faure informoval košického župana o investícii francúzskej spoločnosti vyrábajúcej autopríslušenstvo, ktorá by mala prísť do regiónu KSK. Spomenul aj záujem o rozvoj podnikateľských aktivít v KSK zo strany francúzskej spoločnosti, ktorá chce investovať do oblasti úpravy vody. Jacques Faure prejavil záujem o bližšie informácie týkajúce sa štúdie rozvoja kúpeľníctva na území KSK s perspektívou možnej francúzskej účasti na tomto projekte.

Text: Soňa Jakešová
Foto: Marián Krlička

Domovské stránky KSK: www.kosice-region.sk   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]