magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Rudolf Bauer vyjadril absolútnu podporu vstupu Ukrajiny do EÚ
@ Aktuálne -> Verejná správa      Jun 09 2004 - 10:06 GMT
(Košický samosprávny kraj - tlačová správa) -- Na svoju prvú návštevu úradu Košického samosprávneho kraja od svojho menovania zavítala včera generálna konzulka Ukrajiny pani Inna Vasylivna Ohnivetsová v sprievode vicekonzula Vitaliia Usatyiho.

V rozhovore s Rudolfom Bauerom, predsedom KSK sa venovali téme zjednodušenia vízového styku medzi oboma krajinami, ktorý v súčasnosti komplikuje pohyb podnikateľov a občanov cez hranicu. Obe strany by privítali liberalizáciu režimu a tak vytvorili vhodné podnikateľské prostredie. Generálna konzulka dokonca naznačila ochotu ukrajinskej strany budovať ďalšie hraničné priechody, kým však k tomu dôjde, rozhodli sa v Michalovciach zriadiť konzulárnu kanceláriu, v ktorej budú pre občanov spádovej oblasti vybavovať víza.

Košický župan Rudolf Bauer v rozhovore vyjadril absolútnu podporu vstupu Ukrajiny do Európskej únie, pričom povedal: „Naša podpora bude trvať do chvíle, kým sa tak nestane.“

Inna V. Ohnivetsová na druhej strane ponúkla možnosť otvorene podávať informácie slovenským podnikateľom, ktorí by chceli investovať na Ukrajine.

V závere generálna konzulka ako aj predseda samosprávneho kraja vyjadrili nádej, že sa týmto stretnutím nadviazala užšia spolupráca medzi Generálnym konzulátom Ukrajiny a úradom Košického samosprávneho kraja.

Text: ¼ubomír Lehotský
Foto: ¼ubomír Lehotský

Domovské stránky KSK: www.kosice-region.sk   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]