magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Regionálna olympiáda stredných škôl 2004

Krajské finále súťaže stredoškolákov v atletike – jednotlivci, chlapci, dievčatá
@ Aktuálne -> Šport      Jun 10 2004 - 12:51 GMT

(Košický samosprávny kraj – tlačová správa) – Šestnásť desaťčlenných družstiev - osem chlapčenských a osem dievčenských - súťažilo na tartane atletického štadióna Technickej univerzity v Košiciach na Watsonovej ulici o pohár predsedu Košického samosprávneho kraja Rudolfa Bauera v krajskom finále Regionálnej olympiády stredných škôl s podtitulom „Športom proti drogám“.

Najúspešnejšie školské družstvá z Michaloviec, Spišskej Novej Vsi, Gelnice, Rožňavy a Košíc, ktoré postúpili zo štyroch okresných finále, súťažili zároveň o atraktívne vecné ceny - športové a rekreačné potreby - ktoré zabezpečila spoločnosť Casspos ako sponzor atletických časti stredoškolskej olympiády.

Sponzorské ceny víťazným družstvám a najlepším trom individuálnym výkonom v oboch kategóriách odovzdal predseda Košického samosprávneho kraja Rudolf Bauer a rektor košickej Technickej univerzity Juraj Sinay.

Jednotlivci

V súťaži boli popri hodnotení družstiev ocenené aj najlepšie individuálne výkony v atletických disciplínach podľa bodovacích tabuliek.

U chlapcov sponzorskú cenu pre najúspešnejších prevzal Ivan Koribanič z SOU strojárskeho z Michaloviec za vrh 5 kg guľou do vzdialenosti 16,01 m (880 bodov), pred Jánom Gajdošom z košického SOU hutníckeho za výkon 48,27 m 1,5kg diskom (829 bodov) a Radovanom Horváthom, víťazom behu na 100 m za 11,16 sek (825 bodov).

U dievčat bola najúspešnejšia šprintérka Športového gymnázia v Košiciach Slavomíra Vrlíková, keď na 100 m dosiahla čas 12,89 sek (885 bodov) pred spolužiačkou Janou Dankovou za výkon 546 cm v skoku do diaľky (842 bodov) a Katarínou Kľučárovou zo spišsko-novoveskej Obchodnej akadémie, ktorá v skoku do výšky zvíťazila výkonom 161 cm (783 bodov).

Chlapci

V kategórii družstiev chlapcov zvíťazili žiaci košického Športového gymnázia z Popradskej ulice s celkovým súčtom 5885 bodov, pred košickým SOU dopravným s 5258 bodmi a SPŠ strojníckou zo Spišskej Novej Vsi s 5114 bodmi.

Dievčatá

V kategórii dievčat zvíťazili rovnako žiačky Športového gymnázia z košickej Popradskej ulice s 5655 bodmi pred družstvom Gymnázia Pavla Horova z Michaloviec s 4926 bodmi a Obchodnou akadémiou zo Spišskej Novej Vsi s 4632 bodmi.

Text: Marián Krajňák
Foto: Marián Krajňák, Marián Krlička

Domovské stránky KSK: www.kosice-region.sk/   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]