magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Regionálna olympiáda stredných škôl 2004

Krajské finále súťaže stredoškolákov v šachu
@ Aktuálne -> Šport      Jun 11 2004 - 09:16 GMT

(Košický samosprávny kraj – tlačová správa) –Najúspešnejší stredoškoláci – šachisti, ktorí sa prebojovali zo školských, cez okresné kolá do krajského finále sa stretli nad bielo-čiernymi šachovnicami v priestoroch nákupného strediska Cassovia v Košiciach.

Štrnásť chlapcov z ôsmich stredných škôl súťažilo o pohár predsedu Košického samosprávneho kraja, ale aj o ďalšie hodnotné ceny sponzorov Regionálnej olympiády stredných škôl Športom proti drogám 2004.

Úroveň turnaja, ktorý otvorili Rudolf Bauer, predseda KSK a Igor Janok, riaditeľ Hypermarketu Carrefour, jednoznačne pozdvihli dramatické súboje a ligoví šachisti z radov študentov. Tí napokon aj zviedli tuhý boj o prvenstvo, pričom opäť rozhodovali až pomocné body.

Chlapci

Zaujímavosťou je, že najlepší hráč pred záverom turnaja prekvapujúco prehral partiu a tak musel hrať o prvenstvo na „diaľku“. Tomášovi Lakatošovi z Gymnázia sv. Tomáša Aquinského sa to napokon podarilo a 14 sekúnd pred koncom dal svojmu súperovi mat, čím zvíťazil aj v celom turnaji. Na druhom mieste skončil Dominik Čech z Gymnázia P.Horova v Michalovciach a na tretej priečke Jozef Janovský z Gymnázia Alejová v Košiciach.

Dievčatá

V kategórii dievčat jasne dominovala Elena Kendiová z Gymnázia J. A. Komenského v Košiciach, druhé miesto obsadila Tatiana Meľuchová z Obchodnej akadémie v Spišskej Novej Vsi a bronzová priečka patrí Lucii Kyseľovej z Gymnázia v Gelnici.

Zmiešané družstvá

Hodnotili sa miešané družstvá z pohľadu okresov:

1. miesto: T. Lakatoš – E. Kendiová, Košice I.
2. miesto: D. Čech – M. Ščamborová, Michalovce
3. miesto: J. Janovský – K. Sanislová Košice IV.

Sponzorské ceny úspešným jednotlivcom a víťazným družstvám odovzdala riaditeľka OC Cassovia Silvia Liptáková a košický župan Rudolf Bauer, ktorý absolútnym víťazom odovzdal aj pohár predsedu KSK.

V záverečnom príhovore sa Rudolf Bauer poďakoval všetkým organizátorom i súťažiacim, pričom ich vyzval k ešte väčšiemu úsiliu, aby sa v budúcnosti mohli prebojovať aj na turnaj európskych rozmerov, čo po vstupe Slovenska do EÚ nemusí byť až taký problém.

Text: ¼ubomír Lehotský
Foto: Marián Krlička

Domovské stránky KSK: www.kosice-region.sk/   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]