magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Regionálna olympiáda stredných škôl 2004

Krajské finále stredoškolákov v streetbaskete v Košiciach
@ Aktuálne -> Šport      Jun 14 2004 - 09:00 GMT

(Košický samosprávny kraj – tlačová správa) – Vyše 80 škôl zo 102 člennej siete škôl Košického samosprávneho kraja sa prihlásilo v marci tohto roku do súťaže v streetbaskete v rámci Regionálnej olympiády stredných škôl 2004 "Športom proti drogám" - o pohár predsedu KSK Rudolfa Bauera.

Regionálna olympiáda stredoškolákov vyvrcholila v sobotu v celodennej streetbasketovej súťaži tridsiatich štvorčlenných školských družstiev na Námestí osloboditeľov v Košiciach na súťaži Puma streetbasket 2004 Košice. Aj v nepriaznivom opakovanom búrkovom počasí bolo vidieť vynikajúcu hru, zanietenie a sviežosť mladého športu.

Chlapci

V prekvapivom „spišskom“ finále chlapcov porazila SPŠ strojnícka v zostave Vladimír Rybár, Lukáš Hrušovský, Ján Suchý a Milan Suchý svojich mestských rivalov, premožiteľov z okresného kola a minuloročných krajských víťazov - Združenú strednu školu - v zostave ¼ubomír Baldovský, Vladimír Novotný, Marián Sopkovič a ¼uboš Džubák v tesnom pomere 11:9. V peknom zápase o tretie miesto minuloroční krajskí finalisti z Gymnázia P. Horova v Michalovciach porazili košické SOU stavebné z Ostrovského ulice rovnakým rozdielom v pomere 12:10.

Dievčatá

U dievčat minuloročné suverénne víťazky z košického Gymnázia na Exnárovej ulici získali len tretie miesto po výsledku 17:9 s mladými hráčkami Gymnázia L. Novomestského. Víťazkami sa po skvelých výkonoch v celej súťaži stali žiačky Gymnázia na Šrobárovej ulici v Košiciach v zostave Patrícia Čižmárová, Laura van Dalen, Martina Smilnická a Miroslava Čižmárová, keď svoje súperky - prekvapenie súťaže z Obchodnej akadémie v Rožňave v zostave Gabriela Orbánova, Marcela a Andrea Esztergályosová, Libuša Slivková – porazili vo finále pomerom 20:8.

Pohár víťazným družstvám odovzdal predseda KSK Rudolf Bauer spolu cenami sponzora podujatia, ktorého zastupoval viceprezident U.S.Steel Košice Martin Pitorák a generálny právny zástupca spoločnosti Kenneth P. Pepperney.

Text a foto: Marián Krajňák

Domovské stránky KSK: www.kosice-region.sk/   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]