magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Kaník vyzýva starostov, aby do likvidácie škôd po povodni zapojili nezamestaných
@ Aktuálne -> Rôzne      Aug 03 2004 - 15:30 GMT
Spišská Nová Ves 3. augusta (TASR) - Minister práce sociálnych vecí a rodiny ¼udovít Kaník chce vyzvať starostov obcí postihnutých, aby pri likvidácií následkov povodní využili pomoc nezamestnaných občanov.

Len v spišskonovoveskom obvode je k dispozícii viac ako 5-tisíc uchádzačov o zamestnanie. "Kedykoľvek sa dajú povolať na posilnenie tých skupín občanov, ktorí už sú zapojení do aktivačných prác," uviedol dnes Kaník pre TASR v Spišskej Novej Vsi, kde sa chcel na vlastné oči presvedčiť, ako vyzerá situácia v postihnutých oblastiach. Namierené má dnes aj do Sloviniek, Gelnice, do okresu Košice–okolie a v michalovskom okrese si chce pozrieť situáciu pri pretrhnutej hrádzi na Ondave.

Šéf rezortu práce a sociálnych vecí pripomenul, že každý nezamestnaný, poberajúci sociálnu dávku, by mal v situácii, keď ho obec potrebuje v zmysle zákona i dobrých mravov nastúpiť a nečakať. "Štát týmto ľuďom dáva sociálnu dávku - ich povinnosťou je pomôcť svojej komunite tam, kde treba a jednoducho neváhať," zdôraznil. Požiadať o pomoc nezamestnaných je možné aj zo susedných obcí, ak ich práve v postihnutej nemá starosta k dispozícií dostatok.

Do aktivačných prác je v spišskonovoveskom regióne zapojených 1704 osôb. Tento počet je podľa Kaníka možné operatívne zvýšiť zo dňa na deň. Riaditelia úradov práce sú pripravení operatívne zabezpečiť všetko potrebné. "Nemôžme dať peniaze, ale môžme dať obrovské množstvo voľnej pracovnej sily, ktorá sa ráta na tisíce," dodal minister.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]