magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Najviac zmien v programe zastupiteľstva v majetkových veciach
@ Aktuálne -> Verejná správa      Oct 26 2004 - 08:20 GMT
(Košický samosprávny kraj – tlačová správa) - Poslanci Zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja (KSK) v pondelok 25. 10. 2004 odsúhlasili najrozsiahlejšie zmeny v navrhovanom programe v predaji a prenájme majetku. Z pôvodného programu vyškrtli predaj pozemkov v Spišskej Novej Vsi, predaj objektu a pozemku v Trebišove, predaj pozemku v Michalovciach, predåženie nájomnej zmluvy firme zabezpečujúcej dialyzačné služby v NsP v Spišskej Novej Vsi, prenájom oddelenia klinickej biochémie v NsP v Trebišove a v NsP v Michalovciach. Poslanci odsúhlasili aj stiahnutie troch bodov v návrhu týkajúcom sa spájania škôl a zmien v sieti škôl a školských zariadení. Predložený materiál napokon schválili po tom, ako z neho vylúčili návrhy na zaradenie do siete škôl Učilišťa na Kováčskej 53 v Medzeve, Strednej školy podnikania Jána Bocatia v Košiciach a tiež zámer presťahovať Športové gymnázium v Košiciach do uvoľnených priestorov SOU hutníckeho v Šaci.

Zelenú dali poslanci zámeru spolufinancovania 24 projektov zo štrukturálnych projektov EÚ. Najrozsiahlejšie investície majú putovať do škôl a školských zariadení. KSK sa o európske peniaze na tieto zámery bude uchádzať v rámci opatrenia zameraného na budovanie a rozvoj občianskej infraštruktúry v regiónoch. Ïalšie projekty podá KSK v rámci opatrení budovanie a rozvoj informačnej spoločnosti pre verejný sektor a budovanie a rozvoj inštitucionálnej infraštruktúry v oblasti regionálnej politiky.

Regionálny parlament ďalej schválil úpravu investičných akcií na rok 2004 a projekt komplexných racionalizačných opatrení v rožňavskej nemocnici. Poslanecký zbor odsúhlasil vytvorenie 10-člennej komisie Zastupiteľstva KSK na ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov. Vytvorenie ďalšej komisie na predaj a prenájom majetku KSK na základe poslaneckého návrhu, odobrený nebol.

Rokovací maratón skončil vymenovaním do riaditeľských funkcií dvoch úspešných uchádzačov z výberových konaní. Za riaditeľa Nemocnice s poliklinikou sv. Barbory v Rožňave bol vymenovaný MUDr. Vladimír Langer, riaditeľom Domova sociálnych služieb v Michalovciach sa stal Mgr. Marek Hrdinský.

Text: Soňa Jakešová   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]