magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Rudolf Bauer bilancoval trojročné pôsobenie KSK
@ Aktuálne -> Verejná správa      Dec 22 2004 - 15:32 GMT
(Košický samosprávny kraj – tlačová správa) - Na tradičnom predvianočnom stretnutí s novinármi župan Rudolf Bauer bilancoval trojročnú existenciu Košického samosprávneho kraja i jeho úradu.

„Pozitívum vidím v obrovskom záujme investorov o náš kraj a predpokladám, že tento interes sa už naplno prejaví v ďalšom období, v horizonte najbližších rokov. Občania to pocítia hlavne vo vytvorení množstva nových pracovných príležitostí a v skvalitnení života, kultúry, dopravy či školstva,“ povedal R. Bauer.

Za najväčší úspech považuje zastavenie zadlžovania nemocníc a škôl. Veľkým úspechom je aj začlenenie kraja medzi európske regióny a vytvorenie podmienok pre verejno – súkromné partnerstvo za účelom rekonštrukcie ciest 2. a 3. triedy. V roku 2005 sa plánuje opraviť takmer 200 km z 2000 km dlhej siete ciest, zatiaľ čo v roku 2004 to bolo spolu iba 25 km.
Naopak ľúto mu je, že nie všetky zainteresované strany konali rýchlo a efektívne vo veci výstavby rýchlostnej komunikácie R4 do Maďarska, ktorá je pre kraj bytostne dôležitá a KSK tento projekt bezvýhradne podporuje.

Text a foto: ¼ubomír Lehotský   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]