magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V Spišskej Novej Vsi otvorili novú jednotku intenzívnej starostlivosti
@ Aktuálne -> Región      Dec 23 2004 - 08:09 GMT
Spišská Nová Ves (TASR) - Novú jednotku intenzívnej starostlivosti (JIS) pre šesť pacientov včera otvorili v Nemocnici s poliklinikou v Spišskej Novej Vsi.

JIS vznikla rekonštrukciou časti interného oddelenia a spåňa všetky požiadavky kladené na zariadenie tohto druhu. Priestor je vybavený klimatizáciou, v rampách pri každom lôžku je rozvod medicinálnych plynov a dôležitým vybavením je nová, moderná monitorovacia technika. Jednotlivé monitorovacie zariadenia sú napojené na centrálnu riadiacu jednotku, kde sa vyhotovuje dokumentácia o priebehu liečby a záznamy monitorovaných údajov.

Do rekonštrukcie a vybavenia JIS investovali šesť miliónov korún. Zároveň bolo vybudované bezbariérové sociálne zariadenie pre pacientov interného oddelenia. Pre rádiodiagnostické oddelenie bol dodaný nový celotelový ultrasonografický plne digitálny prístroj Technos MPX v hodnote piatich miliónov korún pre USG diagnostiku cievnych, neurologických, kardiologických ochorení a pod.

Zrekonštruované priestory, jednotku intenzívnej starostlivosti a nové prístroje slávnostne odovzdali do užívania za účasti predsedu Košického samosprávneho kraja Rudolfa Bauera a poslanca NR SR Karola Mitríka, informoval TASR Jozef Naščák z Nemocnice s poliklinikou Spišská Nová Ves.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]