magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

FEMAN predstavil Slovensko – nemecké dni porozumenia
@ Kultúra -> Podujatia      Jun 26 2002 - 11:06 GMT
V čase, keď Milan Sládek opúšťa Bratislavu, aby opätovne pôsobil v Nemecku, potvrdil svoju účasť na Slovensko – nemeckých dňoch porozumenia, ktoré sa budú konať v Košiciach. Táto akcia, ktorá minulého roku začala pokusne, sa ujala a jej II. ročník bude v dňoch 4. až 8. septembra 2002.

Ako uviedol riaditeľ Slovensko – európskej kultúrnej spoločnosti FEMAN Ing. Eduard Buraš, k spolupráci získal niekoľko významných partnerov. Ide predovšetkým o Veľvyslanectvo SRN na Slovensku, Goetheho inštitút - Bratislava, Východoslovenskú galériu a Štátnu vedeckú knižnicu.

V uvedenom termíne budú môcť študenti nemeckého jazyka zhliadnuť sériu nemeckých filmov v Centre voľného času Domino na Popradskej ulici. Spolupráca je zabezpečená priamo so školami. Dňa 4. septembra predstaví Zbor sv. Cecílie hudobnú omšu Josepha Haydna, ktorá približne v tomto termíne bude mať už 200 rokov od čias svojho prvého uvedenia.

Zaujímavá bude aj výstava v Štátnej vedeckej knižnice, ktorá sem poputuje z Prahy. Ide o zbierku fotografií z 21. augusta 1968, ktorú nafotili nemeckí občania v niekdajšom Československu.

Najväčším ťahákom však dozaista bude mím Milan Sládek a bude mať hneď dve predstavenia. Dňa 7. septembra to bude výber z jeho sólových pantomím, medzi ktorými nebude chýbať ani predstavenie s názvom Dar. Táto pantomíma symbolizuje nebezpečenstvo, ktoré hrozí zo strany „veľkého červeného brata“ a prvý krát ju hral pred tridsiatimi rokmi, už slobodne opäť oživil pred desiatimi rokmi.

Dňa 8. septembra sa Mialn Sládek predstaví s divadlom Aréna. Rovnako ako prvé predstavenie, aj toto bude v Štátnom divadle, ale tentoraz to nebude večer. Popoludní o 14,00 herci a mími uvedú hru O divnej čiapke, ktorá je venovaná ako dospelému divákovi, tak aj deťom vo veku od štyroch rokov. Po tomto predstavení Milan Sládek odchádza na festival do Číny.

Účasť nemeckých umelcov na Slovensko – nemeckých dňoch porozumenia ešte nie je presne daná, veci sú v štádiu vybavovania. Ako však prezentoval situáciu Ing. Eduard Buraš, ďalší – už tretí ročník tejto akcie – nebude v Košiciach, ale v Nemecku.

26. 6. 2002
sivo   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]