magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Predstavenie

Klub oficiálne vznikol v jeseni v roku 1994, čím sa aj začína písať história baseballu v Košiciach. Na jar 1995 klub začal hrať v celoslovenskej súťaži.

Ešte pred oficiálnym založením a registráciou klubu však už desať rokov trénovala skupina vysokoškolákov pod vedením Ľuboša Buša a Dušana Chrenku, aj keď išlo o softball, ktorý má k baseballu veľmi blízko. Z tohto vznikli dva kluby - Slávia VŠT Košice a VSŽ Košice. Z rovnakého základu vznikli ďalšie dva kluby pri vysokých školách - Slávia UPJŠ a Slávia Ekonóm.

Aj keď išlo v počiatkoch o softballové družstvá, postupne sa menili a v činnosti pokračovali v baseballe.

V roku 1995 muži 1. baseballového klubu - Slávia UPJŠ Košice obsadili v celoslovenskej súťaži 6. miesto (z desiatich). Kadeti v celoslovenskej súťaži obsadili dokonca 2. miesto. V ďalších rokoch sa celoslovenská súťaž rozdelila na regióny.

V roku 1996 muži , juniori a kadeti vyhrali súťaž východnej skupiny Slovenska. Rovnaká situácia bola naviac aj v roku 1997, avšak v záverečných stretnutiach celoslovenského semifinále a finále juniori a kadeti obsadili 2. miesto.

V roku 1998 juniori a muži vyhrali východnú skupinu, kadeti svoju skupinu nehrali.

Rok 1999 sa niesol predovšetkým v snahe o vybudovanie nového ihriska. Preto aj juniori svoju súťaž nehrali, na jeseň sa už aj začalo so stavbou. Kadeti vyhrali regionálnu súťaž, na majstrovstvách Slovenska skončili na 4. mieste.

V roku 2000 sa pokračovalo v prácach na výstavbe ihriska, muži odohrali 2. ligu. Kadeti v regionálnej súťaži obsadili 2. miesto.

Klub hrá naďalej v kategóriách muži, juniori a kadeti.

 

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]