magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Už 15 predstavení o eure odohralo pre Rómov divadlo Romathan
@ Kultúra -> Podujatia      Aug 12 2008 - 08:47 GMT

(TASR) - Už svoje 15. predstavenie o eure s názvom Eurofestival pripravilo včera pre Rómov v Sedliskách v okrese Vranov nad Topľou košické rómske divadlo Romathan.
\"Cieľom šnúry spolu 40 predstavení po rómskych osadách na celom Slovensku, ktorú divadlo začalo v polovici júla, je zábavnou formou v slovenčine i rómčine priblížiť vstup Slovenska do eurozóny i čo to prinesie obyčajným ľuďom,\" uviedol pre TASR riaditeľ Romathanu Karel Adam. Dozvedia sa, čo je to konverzný kurz, ako prepočítavať koruny na eurá a podobne.

Doterajšie predstavenia v Jasove, Lúčkach, Soli, Sabinove, Hnúšti či Vikartovciach sa stretli s veľkým ohlasom. Rómovia aj mimo plánovaných vystúpení sa podľa Adama obracajú na divadlo i na Národnú banku Slovenska (NBS), ktorá s iniciatívou prišla, aby divadlo o eure odohrali aj v ich osade.

Romathan pri tvorbe predstavenia vychádzal zo svojej pôvodnej komédie Prešibaná rodinka. Približuje rómsku rodinu, ktorá bola v Írsku a má už s eurom vlastné skúsenosti. \"Teraz sme to prispôsobili presne na tento účel,\" dodal Adam.

Podľa dramaturga predstavenia Milana Godlu sú scénky postavené tak, aby informovali, ale zároveň aby sa Rómovia nenudili.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]