magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 24. a 23. 02. 2012
@ Aktuálne -> Polícia      Feb 24 2012 - 13:08 GMT

V košickom Auparku nahlásil bombu

Včera (24.02) o 15.51 hod. na linku 158 doposiaľ neznámy páchateľ oznámil nepravdivú poplašnú správu, kde oznámil „V Auparku sú tri bomby“. Následne boli na miesto vyslané policajné hliadky a psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín. Ihneď bol objekt obchodného centra na Námestí osloboditeľov v Košiciach evakuovaný. Pri pyrotechnickej prehliadke priestorov obchodného centra nebola nájdená žiadna výbušnina. Prevádzka bola opäť obnovená o 19,15 hod. V tejto súvislosti už začal policajný vyšetrovateľ trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy (trestná sadzba na 1 až 5 rokov). Polícia po páchateľovi pátra.

Zaútočil na svoju matku kuchynským nožom  

24.02. okolo 20.00 hod. v byte na ulici Stará Cesta v Krompachoch 34-ročný muž zo Spišskej Novej Vsi fyzicky zaútočil na svoju matku (60). Matku sa kuchynským nožom pokúsil niekoľkokrát zasiahnuť, napriek obrane pred jeho útokom matku bodol do  hrude a hlavy. Napadnutej žene spôsobil ľahké poranenia, a to bodnú ranu prednej hrudnej  steny a reznú ranu hlavy s dobou liečenia  cca 14 dní.  Žena je hospitalizovaná v krompašskej nemocnici. Útočník bol hospitalizovaný na psychiatrickom oddelení v levočskej nemocnici. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ Spišská Nová Ves  začal trestné stíhanie pre zločin ublíženie na zdraví v štádiu pokusu (trestná sadzba päť až dvanásť rokov).

Na košickej železničnej stanici nahlásil bombu

Včera okolo 18,30 neznámy mužský hlas oznámil na linku 112: „ Vybuchne Vám košická železničná stanica“ a zložil. Na miesto boli vyslané policajné hliadky i psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín. Okamžite bola vykonaná evakuácia priestorov železničnej stanice, Staničné námestie, taktiež evakuácia všetkých vlakových súprav, ktoré sa v tom čase nachádzali na stanici. Pyrotechnická prehliadka bola ukončená s negatívnym výsledkom. Košický policajný vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy (trestná sadzba na jeden až päť rokov).  Polícia po páchateľovi pátra.

Dôchodkyni vrátila falošné peniaze, už čelí obvineniu

Trebišovský policajný vyšetrovateľ zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov obvinil 33-ročnú ženu z okresu Trebišov, ktorá v januári tohto roku vyrobila 8 falzifikátov bankoviek nominálnej hodnoty 100,-€ a 6 falzifikátov bankoviek nominálnej hodnoty 50,- €. Takto vyrobené falzifikáty bankoviek začiatkom februára tohto roku v Čiernej nad Tisou odovzdala 70-ročnej žene ako vrátenie jej peňazí vo výške 1100,- €, pričom ich  takto uviedla do obehu ako pravé. Obvinená žena je stíhaná na slobode, v prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov.

Vyhrážal sa manželke, že jej odreže hlavu

Poverený policajt Obvodného oddelenia PZ Čaňa z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinil 57-ročného muža z obce Čaňa (okr. Košice-okolie), ktorý sa v utorok večer v uvedenej obci pod vplyvom alkoholu vyhrážal svojej manželke (54) so slovami, že ju zabije a odreže jej hlavu, pričom v ruke držal  nôž. Následne vo svojich vyhrážkach  pokračoval v nasledujúce dva dni, čím u ženy vzbudil  dôvodnú obavu, že svoje vyhrážky aj uskutoční. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia, v prípade dokázania viny mu hrozí až trojročné väzenie

Opitý vodič zrazil chodca, ten utrpel ťažké zranenia

V stredu okolo 18,40 hod. viedol 43-ročný muž z obce Slovinky po požití alkoholických nápojov viedol osobné motorové vozidlo zn. Peugeot v Krompachoch v smere od Sloviniek na Krompachy, pričom pri prejdení mierne  pravotočivej  zákruty  v  dôsledku  neprispôsobenia rýchlosti svojím schopnostiam, vlastnostiam vozidla a  stavu  a povahe vozovky dostal s vozidlom šmyk  a  s  vozidlom  zišiel  mimo vozovky na svah. Následne ľavou časťou vozidla narazil do 56-ročného chodca z Krompách idúceho po krajnici vozovky. Chodec pri nehode utrpel zranenia, a to zlomeninu čeľuste a sánky, zlomeninu  rebier, zmliaždenie  pľúc, zlomeninu oboch kostí predlaktia,  zlomeninu  záprstnej kosti  a otras mozgu, z ktorých sa bude liečiť viac ako 6 týždňov. U vodiča bola dychovou skúškou nameraná hladina alkoholu v dychu  0,67  mg/l. Vodič čelí obvineniu z ublíženia na zdraví a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo mu hrozí až päťročné väzenie. Obvinený muž je stíhaný na slobode.


V košickom Auparku nahlásil bombu      Včera o 15,51 hod. na linku 158 doposiaľ neznámy páchateľ oznámil nepravdivú poplašnú správu, kde oznámil „V Auparku sú tri bomby“. Následne boli na miesto vyslané policajné hliadky a psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín. Ihneď bol objekt obchodného centra na Námestí osloboditeľov v Košiciach evakuovaný. Pri pyrotechnickej prehliadke priestorov obchodného centra nebola nájdená žiadna výbušnina. Prevádzka bola opäť obnovená o 19,15 hod. V tejto súvislosti už začal policajný vyšetrovateľ trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy (trestná sadzba na 1 až 5 rokov). Polícia po páchateľovi pátra.  

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]