magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Bezpečné prázdniny
@ Aktuálne -> Rôzne      Jun 15 2012 - 14:04 GMT

Blíži sa vysvedčenie a dva mesiace prázdnin. Je to čas oddychu a dovoleniek, ktorý okrem radosti prináša aj zvýšenie rizika vzniku úrazu. Úraz sa udeje náhle a jeho následkom zomrie ročne približne 200 a viac ako 200 000 detí a mladistvých sa zraní. Úrazovosť začína stúpať  od ôsmeho roku veku života, to je v období, kedy sú deti aktívnejšie, odvážnejšie, ale chýba im skúsenosť a odhad vzniku nebezpečenstva. Neuvedomujú si riziká, horšie vyhodnocujú situáciu, reagujú impulzívne, preto sú viac ohrozené.

Počas letných prázdnin ohrozuje deti množstvo rizík, medzi ktoré patria dopravné nehody, pobyty pri vode, úrazy v domácnosti a na športoviskách, pády, popálenia  a iné.  Nárast detskej úrazovosti je takmer o 100% a spôsobuje ju práve fakt, že deti cez prázdniny trávia viac času bez dozoru vonku, ale aj doma. V tejto súvislosti je dôležité upriamiť pozornosť k prevencii a poskytovať informácie o rizikách a možnostiach predchádzať im. Naučiť deti riešiť krízové situácie tak, aby nespanikárili.

Oddelenie komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva  Policajného zboru v Košiciach v spolupráci s prevádzkovateľom kúpaliska Anička Ryba v Košiciach a inými subjektmi pripravilo preventívnu akciu pre žiakov základných škôl v Košiciach s cieľom predchádzať úrazovosti a mortalite detí v dôsledku úrazov. Účelom podujatia je upozorniť na prázdninové riziká, získať  a upevniť si poznatky v krízových situáciách,  s ktorými sa môžu stretnúť v čase prázdnin.

Preventívna akcia sa uskutoční dňa 18. júna 2012 so začiatkom o 9.00 hod na kúpalisku Anička Ryba, Pod šiancom 5 v Košiciach. Program podujatia je uvedený v prílohe. Odporúčanou cieľovou skupinou je mládež základných a stredných škôl vo veku do  16 rokov.

              V prípade akýchkoľvek informácií kontaktujte kpt. Mgr. Šemegdovú na t.č.: 0908 304 199.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]