magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 10. 04.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Apr 11 2014 - 09:49 GMT

Potiahli bronzové sochy aj protipožiarne dosky

Policajti príslušného obvodného oddelenia v spolupráci s kriminálnou políciou vypátrali a z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinili 32-ročného Martina z Košíc. Tento spolu s doposiaľ nestotožneným komplicom v decembri 2013 na ulici Za Dolným Mlynom v Košiciach, vnikli na pozemok rodinného domu. Následne ukradli dve bronzové sochy, čím spôsobili škodu vo výške 5.200,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky. Po komplicovi polícia pátra.

Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý zo skladových priestorov firmy v obci Plešivec, odcudzil paletu protipožiarnych dosiek. Ku krádeži malo dôjsť v období od decembra do včerajšieho dňa, bez použitia násilia. Poškodenej firme spôsobil škodu vo výške 3.000,- eur. Polícia skutok prešetruje ako prečin krádeže /trestná sadzba na 6 mesiacov až 3 roky/.

Na východe Slovenska opäť zasahovali pyrotechnici

Policajní pyrotechnici museli počas včerajšieho dňa opäť likvidovať muníciu, ktorú našli obyvatelia okresov Michalovce, Sečoviec aj Trebišova. V obci Bunkovce (okr. Michalovce) počas výkopových prác v záhrade rodinného domu našiel jeho majiteľ povojnovú muníciu. Policajný pyrotechnik na mieste prevzal štyri delostrelecké míny kalibru 82 mm z obdobia II. svetovej vojny. Ručný granát našiel miestny obyvateľ na poli za rodinným domom v obci Vyšná Rybnica (okr. Michalovce). Pyrotechnik obranný ručný granát F1 z obdobia II. svetovej vojny, zaistil na mieste. Ïalšiu povojnovú muníciu museli pyrotechnici zaistiť medzi kovovým šrotom v zberných surovinách v meste Sečovce. Išlo o delostrelecký protipancierový granát, kalibru 75 mm, pochádzajúci z obdobia II. svetovej vojny. V Trebišove na ulici Kpt. Nálepku v objekte vojenského útvaru, bol pri výkopových prácach nájdený nevystrelený, nevybuchnutý protilietadlový guľometný náboj kal. 12,7 mm. Muníciu prevzal na mieste policajný pyrotechnik.

Polícia upozorňuje občanov, aby akúkoľvek nájdenú muníciu za žiadnych okolností nebrali do rúk a nepremiestňovali ju. Treba si dobre zapamätať miesto nálezu hlavne v tých prípadoch, ak je niekde v lese alebo v neznámej oblasti. Vhodné je, ak si miesto nejakým spôsobom označíme alebo v okolí nájdeme nejaké záchytné body, podľa ktorých je možné opätovne dané miesto nájsť. Ak je možnosť, treba využiť mobilné telefóny s GPS a uložiť si súradnice do telefónu. "Vždy je potrebné, aby každý nález občania oznámili na bezplatnom čísle 158," Zodpovedným prístupom a včasným oznámením nálezu polícii, môžeme  zabrániť možnému výbuchu a predísť zraneniam či stratám na ľudských životoch.  


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]