magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 04.09 .2014
@ Aktuálne -> Polícia      Sep 05 2014 - 23:53 GMT

Bodnutý muž bol hospitalizovaný v nemocnici

Polícia vyšetruje bližšie okolnosti za ktorých došlo v stredu vo večerných hodinách na izbe v jednej z košických ubytovní. Doposiaľ neznámy páchateľ úmyselne jedenkrát bodol presne nestotožneným predmetom 28-ročného Košičana do hrudníka, pričom bodná rana smerovala do životne dôležitého orgánu. Poškodený muž utrpel ťažký úraz s doposiaľ neurčenou dobou liečenia. Polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví.

Svätému Štefanovi odlomil palec

Polícia pátra aj po neznámom páchateľovi, ktorý v doposiaľ presne nezistenom čase na Hlavnej ulici v centre Košíc, poškodil sochu sv. Štefana. Soche v oblasti ľavej ruky odlomil palec, časť ruky a poškodil lem ľavého rukáva. Socha je súčasťou severného portálu Dómu sv. Alžbety, ktorý je zapísaný v Ústrednom zozname kultúrnych pamiatok ako národná kultúrna pamiatka. Košickej  farnosti bola spôsobená škoda vo výške približne 300,- eur. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci /trestná sadzba na 3 až 8 rokov/.

Lupič z banky so slovami „No dobre vyberať nebudeme

Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorému akosi včerajší prepad banky nevyšiel podľa jeho predstáv. Muž zamaskovaný v tmavej šiltovke a čiernych okuliaroch krátko pred 12,00 hodinou vošiel do jednej z košických bankových inštitúcii, kde pristúpil k pokladnici a pokladníkovi bez slov predložil hárkom s textom a odhrnutím bundy ukázal strelnú zbraň zastrčenú za pásom nohavíc. Odvážneho pokladníka však nezaskočil, ten mu povedal, že peniaze mu nevydá a že také prepadnutie tu už mali, pričom hárok s textom hodil na zem. Páchateľ so slovami „no dobre vyberať nebudeme“ hárok zo zeme zodvihol, vložil do svojej tašky a bez slova z banky odišiel. K zraneniu osôb ani poškodeniu majetku nedošlo. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. Páchateľovi za tento skutok hrozí až dvanásť rokov väzenia.

Tínedžeri lúpežne prepadli dvoch päťdesiatnikov

Michalovskí policajti vypátrali a vyšetrovateľ PZ zo zločinu lúpeže obvinil dvoch tínedžerov z okresu Michalovce, Mária (17) a Rastislava (15). Títo  v stredu (3.9.2014) o 20,30 hodine v obci Trhovište (okr. Michalovce), v blízkosti základnej školy kopli do chrbta 55-ročného Trebišovčana, ktorý spadol na zem. V zapätí mu z peňaženky odcudzili finančnú hotovosť 40,- eur a z vrecka nohavíc nožík. Následne v tom istom čase obaja pristúpili k neďaleko idúcemu o rok mladšiemu (44) mužovi, ktorého odzadu stiahli na zem, začal ho prehľadávať a z vrecka nohavíc mu vybrali peňaženku, z ktorej odcudzili 80,- eur. Poškodení muži neutrpeli zranenia vyžadujúce lekárske ošetrenie. Obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia s návrhom na väzbu.  V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

V Plešivci „presťahovali kvôlňu“

Policajti v Rožňavskom okrese vypátrali a z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinili trojicu páchateľov vo veku 16, 18 a 25 rokov. Títo v auguste tohto roku na ulici Pokroku v obci Plešivec, neoprávnene vnikli na oplotený pozemok dvora rodinného domu. Z drevenej kôlne na  náradie odcudzili kovovú policovú  zostavu, zárubne, debnu na náradie, zásuvku s uloženými kovovými držiaky na odkvap, 20 metrov  odkvapovej rúry, elektromotor, vodovodné rúry, 15- 20 m pletiva, kovovú kovadlinu, fúrik a rôzne náradie. Majiteľke spôsobili škodu za 300,-eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie, u mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]