magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 01.03. 2015
@ Aktuálne -> Polícia      Mar 02 2015 - 15:01 GMT

Polícia upozorňuje na dodržiavanie predpisov

Policajti jednotlivých okresných riaditeľstiev KR PZ v Košiciach vykonajú kontrolu objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere nasledovne: dnes 02.03.2015 na teritóriu okresu Rožňava, vo štvrtok 05.03.2015 v okresoch Košice a Trebišov. Vodičov upozorňujeme aby dodržiavali predpisy, pretože možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale im príde zásielka domov.

U Košičana našli marišku

Vyšetrovateľ PZ z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovane s nimi obvinil 28-ročného Michala z Košíc. Policajti počas kontroly v polovici januára tohto roku na parkovisku na Hroncovej ulici v Košiciach, našli u obvineného vysušené vrcholky rastliny konope (Cannabis) o hmotnosti 1,30 g. Z tohto množstva by bolo možné vyrobiť až 13 obvykle jednorazových dávok drogy. Policajti u obvineného zaistili aj plastovú drvičku. Obvinený je trestne stíhaný na slobode a v prípade dokázania viny mu hrozí až päťročné väzenie.

Olúpil stávkovú kanceláriu

Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý včera (1.3.2015) dopoludnia na ulici Povstania Českého ľudu v Košiciach, lúpežne prepadol pracovníčku stávkovej kancelária. Páchateľ od pracovníčky pýtal peniaze a sotil ju na zem. Páchateľ počas lúpeže si zakrýval ústa rukou. Pracovníčka mu vydala hotovosť vo výške 360,- eur, ktoré si zobral a následne ušiel. Vyšetrovateľ odboru krimináln kriminálnej polície začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. Páchateľovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Obvinili „dlhoprstých“

Michalovský vyšetrovateľ PZ z prečinu porušovania domovej slobody a prečinu krádeže v štádiu pokusu, obvinil 14-ročného Sobrančana. Obvinený v piatok (27.02.2015) predpoludním   spoločne s maloletým (13) komplicom na Štefánikovej ulici v Sobranciach, prišli k rodinnému domu s úmyslom odcudziť železné veci. Preskočili oplotenie dvora a vylomili dvere do pivnice domu. Odtiaľ však už nestihli nič odcudziť, nakoľko ich prichytila policajná hliadka. Mladistvému za tento skutok hrozí polovica z trestnej sadzby odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Príslušníci Obvodného oddelenia PZ Košice Západ vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 35-ročného Petra z Košíc. Obvinený začiatkom septembra 2014 v jednej z predajní na Moldavskej ulici v Košiciach, využil nepozornosť predavačov a z neuzamknutej zásuvky stola pod pokladňou ukradol obálku s finančnou hotovosťou 750,- eur.

Policajti Obvodného oddelenia PZ Štítnik vypátrali a z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinili 63-ročného Zoltána z okresu Rožňava. Obvinený sa zo dňa 22. na 23. februára 2015 vlámal do dielne nachádzajúcej sa vo dvore rodinného domu v obci  Čierna Lehota (okres Rožňava). Odtiaľ odcudzil 110 kg jelenieho parožia a kotlík. Poškodenému spôsobil škodu vo výške 2.500,- eur. Obvinený odcudzené parohy odpredal za 400,- eur a získanú hotovosť minul na hracích automatoch. V prípade dokázania viny obom hrozí až dvojročné väzenie.

Vyhrážali sa smrťou, zastrelením a fyzickou likvidáciu

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice Staré mesto obvinil zo spáchania prečinu násilia proti skupine obyvateľov 59-ročného muža z Moldavy nad Bodvou. Obvinený sa vo štvrtok (26.2.2015) v kancelárii onkologického ústavu v Košiciach, vyhrážal lekárom ublížením na zdraví a smrťou. Následne v ten istý deň v priestoroch Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou sa vyjadril, že by bolo najlepšie všetkých, ktorí ublížili jeho manželke a jemu, postrieľať. Nasledujúci deň sa počas telefonického rozhovoru vyhrážal postrieľaním aj tým, ktorí neposkytli dostatočnú a rýchlu zdravotnú starostlivosť jeho manželke. Takto vzbudil u poškodených lekárov dôvodnú obavu o ich životy a zdravie. Obvineného ešte v piatok polícia zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Bidovce z prečinu nebezpečného vyhrážania v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci obvinil 20-ročného ¼ubomíra z okresu Košice- okolie. Obvinený v piatok (27.2.2015) krátko pred 07,00 hodinou v rodinnom dome v obci Bidovce (okres Košice-okolie), vulgárne nadával a vyhrážal sa fyzickou likvidáciou a podpálením domu svojím rodičom. Fyzicky ich napádal a poškodzoval zariadenie domu. Takto poškodil sadrokartónovú stenu, televízor a následne vybehol z domu, kde kameňom rozbil okno na dverách vozidla zn. Seat Ibiza, ktoré polial benzínom a chcel podpáliť. V tom mu však zabránila jeho matka, ktorá na privolala políciu. Takto spôsobil škodu na majetku vo výške 400,- eur. Bidovskí policajti riešili podobný prípad aj v sobotu (28.2.2015).

Poverený príslušník PZ z prečinov porušovania domovej slobody a nebezpečného vyhrážania obvinil 39-ročného Patrika z okresu Košice-okolie. Obvinený sa v popoludní v rodinnom dome v obci Bidovce (okres Košice- okolie), pod vplyvom alkoholu, dobíjal do rodinného domu bývalej manželky. Nereagoval ani na jej výzvy a výzvy majiteľky domu, aby odišiel. Počas kopania do vchodových dverí a omietky domu sa vyhrážal svojej bývalej manželke fyzickým násilím. Následne jej poškodil osobné motorové vozidlo zn. Renault Clio, odstavené na ceste pred domom. Poškodením vozidla jej spôsobil škodu za 100,- eur.

Obaja obvinení boli umiestnení v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]