magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 09.08.2015
@ Aktuálne -> Polícia      Aug 10 2015 - 11:01 GMT

Polícia upozorňuje na dodržiavanie predpisov

Tento týždeň vykonajú policajti jednotlivých okresných riaditeľstiev KR PZ Košice kontrolu objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere nasledovne: zajtra, 11.8. 2015, na území okresu Spišská Nová Ves, dňa 12.8. 2015 v okrese Košice okolie a dňa 13.8.2015 v okrese Michalovce.

Chcel zaplatiť cudzou platobnou kartou

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach obvinil z prečinu neoprávneného vyrobenia apoužívania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty 19-ročného Milana z Košíc, ktorý sa v máji tohto roka v jednej z predajní v Košiciach pokúsil o úhradu zakúpeného tovaru prostredníctvom platobnej karty, a to aj napriek tomu, že vedel, že mu platobná karta nepatrí. Keďže platobná karta bola blokovaná, k úhrade nedošlo. Obvinený mladík svojim konaním neoprávnene použil platobnú kartu, ktorú na tento účel prechovával. Za tento skutok obvinenému hrozí trest odňatia slobody na jeden až 5 rokov.

Vlámali sa do palivovej nádrže „nákladiaka“

Gelnickí policajti z prečinov krádeže a poškodzovania cudzej veci spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili dvoch Košičanov vo veku 27 a 33 rokov, ktorí včera (9.8.) po polnoci na odstavnej ploche pri uhoľných skladoch v obci Mníšek nad Hnilcom (okr. Gelnica) prišli odstavenému nákladnému vozidlu zn. Scania a následne sa vlámali do palivovej nádrže, pričom ich prichytil majiteľ vozidla. Obvinení najprv prerezali hadicu k nádrži a potom na nádrži vytvorili otvor. Nafta však z hadice striekala na všetky strany a rozliala sa na zem. Odcudzením nafty a poškodením nádrže vznikla majiteľovi škoda vo výške najmenej 2.172 eur. Vzhľadom na to, že obvinení boli za taký čin predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdení, v tomto prípade im hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Na lavičke okradol podnapitého muža, už čelí obvineniu

Dobšinskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 14-ročného miestneho chlapca, ktorý v júni tohto roka v parku v Dobšinej (okr. Rožňava) využil nepozornosť poškodeného  52-ročného muža, ktorý v podnapitom stave sedel na lavičke, z vrecka nohavíc mu odcudzil  peňaženku a ušiel. V peňaženke sa nachádzala finančná hotovosť 20 eur a osobné doklady, pričom poškodenému mužovi bola spôsobená škoda vo výške 30 eur. Za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na dva roky, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu.


 


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]