magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 30.09.2015
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 01 2015 - 20:59 GMT

Policajti vypátrali a z krádeže obvinili cudzinca

Kriminalisti Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach okolie vypátrali a poverený príslušník OO PZ Turňa nad Bodvou z prečinu krádeže obvinil 23-ročného občana Maďarskej republiky, ktorý začiatkom septembra tohto roka preliezol oplotenie areálu neobývanej budovy v katastri obce Hosťovce (okr. Košice okolie), potom cez neuzamknuté dvere vošiel do budovy. Z budovy odcudzil notebook, mobilný telefón, iPhone a fotoaparát. Majiteľovi spôsobil škodu vyše 1.000 eur. Obvinenému mužovi za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie.

Úradoval alkohol

Nepoučiteľní mladí vodiči, šoférovali opití a havarovali, jeden poškodil tri autá, plot a telefónny ståp, druhý jazdil na motorke bez „vodičáku“,navyše bez prilby a ťažko sa zranil

Včera (30.9.2015) v skorých ranných hodinách 20-ročný Rožňavčan viedol osobné motorové vozidlo zn. Fiat Bravo v obci Rakovnica (okr. Rožňava) v smere od Štítnika do Rožňavy, pričom po výjazde z ľavotočivej zákruty, už na priamom úseku cesty, dostal s vozidlom šmyk, ktorý nezvládol a vyšiel mimo spevnenú časť cesty. V šmyku narazil do vedľa cesty odstaveného osobného motorové vozidla zn. Škoda Favorit, potom do odstaveného vozidla zn. Škoda Fabia na opačnej strane cesty a následne aj do odstaveného vozidla zn. VW Polo. Ïalej s vozidlom narazil do kovového plota rodinného domu, ktorý vyhlo a tiež do dreveného ståpa telefónneho vedenia, ktorý zlomil. Pri dopravnej nehode spôsobil poškodeným stranám doposiaľ presne nezistenú výšku škody. Po dopravnej nehode sa mladý vodič podrobil dychovej skúške, pričom mu bola nameraná hodnota 0,72 mg/l alkoholu v dychu, čo je prepočte 1,50 promile. Mladého Rožňavčana policajti následne zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Už čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Druhý nezodpovedný vodič (27) z Letanoviec viedol včera (30.9.) dopoludnia motocykel zn. Cagiva bez evidenčného čísla a bez príslušného vodičského oprávnenia po miestnej komunikácii Slovenského Raja v obci Letanovce (okr. Spišská Nová Ves) v smere od kostola na námestie, pričom pravdepodobne v dôsledku rýchlosti jazdy zachytil stúpačkou motorky drevený pätník a dostal sa s motocyklom do balansu. Motocykel sa preklopil na bok, pričom sa vodič s motocyklom šmýkal po námestí a zastavil až na ozdobných kameňoch. Vodič pri nehode utrpel ťažké zranenia, dychová skúška bola u neho pozitívna. Policajti mu v dychu namerali 0,88 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje  1,83 promile. Navyše vodič jazdil na motocykli bez ochrannej prilby. Spišskonovoveskí dopravní policajti vodiča obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky (trestná sadzba až na jeden rok).

Z domu „potiahli“ notebook

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Michalovciach z prečinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody spáchaných formou spolupáchateľstva obvinil štyroch mladíkov vo veku od 19 do 24 rokov (traja z Veľkých Kapušian a jeden z obce Vojany), ktorí koncom júla tohto roka prišli na osobnom motorovom vozidle jedného z obvinených pred rodinný dom vo Veľkých Kapušanoch (okr. Michalovce), otvorili vstupnú železnú bránu a vstúpili na pozemok. Jeden z obvinených cez pootvorené okno vošiel do domu, odkiaľ odcudzil notebook, pričom jeden ostal dávať pozor vo dvore a dvaja čakali v aute v bočnej uličke. Po krátkej chvíli sa všetci na miesto vrátili, jeden z obvinených sa tým istým spôsobom dostal do domu, odkiaľ odcudzil nabíjačku k notebooku. Poškodenej majiteľke odcudzením vecí spôsobili škodu vo výške 360 eur. Obvineným osobám za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na 5 rokov.


 


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]