magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 29.12. 2016
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 30 2016 - 14:26 GMT

Vyšetrovateľ zo zločinu lúpeže obvinil dvoch mladíkov

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil dvoch Košičanov vo veku 16 ( v čase skutku mal 15 rokov) a 18 rokov, ktorí v septembri tohto roka lúpežne prepadli 67-ročnú dôchodkyňu na Petzvalovej ulici v Košiciach. Podľa doterajšieho vyšetrovania svoju obeť si vopred vyhliadli a sledovali až kým zašla za roh obytného bloku, kde ju fyzicky napadli. Jeden z obvinených skočil na dôchodkyňu zozadu, druhý sa jej snažil vytrhnúť kabelku z ruky. Keď pri zápasení poškodená žena spadla na zem, jeden z obvinených jej kabelku z ruky vytrhol. Potom obaja obvinení z miesta činu ušli. Poškodenej žene krádežou vecí spôsobili škodu vo výške 250 eur, pri útoku utrpela ľahké zranenia. Obaja obvinení sú stíhaní väzobne. V zmysle Trestného zákona za tento skutok hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na tri až 8 rokov, mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu. V prípade obvinených ide o osoby, ktoré sú toho času trestne stíhané aj za inú majetkovú i násilnú trestnú činnosť, ktorej sa v poslednom období dopustili.

Polícia odporúča

V prípade, ak sa občan stane obeťou lúpeže, je potrebné udalosť bezodkladne /ihneď/ oznámiť polícii na bezplatnú linku 158 a uvedomiť si, že pri lúpeži je cieľom páchateľa zisk. Preto by prioritou malo byť hlavne uchránenie si vlastného života a zdravia. Zapamätať si čo najviac detailov situácie a popis páchateľa, polícii to môže pomôcť pri pátraní po páchateľovi.

Sprejerov zadržali policajti priamo na mieste

Poverený príslušník PZ z prečinu poškodzovania cudzej veci spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil dvoch 24-ročných mladíkov (Mateja z Košíc a Michala z Banskej Bystrice), ktorí včera (29.12.) v skorých ranných hodinách pod mostami VSS v Košiciach postriekali nosnú betónovú časť mosta grafitmi. Poškodenej spoločnosti spôsobili škodu vo výške 400 eur. Podozrivé osoby zadržala policajná hliadka Obvodného oddelenia PZ Košice Juh priamo na mieste činu. Obvinené osoby boli umiestnené do cely policajného zaistenia. Za tento čin obvineným osobám hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. Policajti uvedenú trestnú činnosť realizujú v tzv. super rýchlom konaní.

Pri cúvaní narazil do zaparkovaného auta, šoféroval opitý

Poverený príslušník PZ z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil 52-ročného muža z Košíc, ktorý včera (29.12.) dopoludnia pod vplyvom alkoholických nápojov viedol osobné motorové vozidlo zn. Hyundai po Tatranskej ulici v Košiciach. Pri cúvaní narazil do zaparkovaného vozidla zn. Mitshubishi Colt, pričom ho policajná hliadka OO PZ Košice Sever zastavila a vyzvala, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie požitia alkoholických nápojov. Vodičovi bola nameraná pozitívna hodnota 1,15 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje  2,40 promile. Policajti osobu zadržali a následne umiestnili do cely policajného zaistenia., Za tento skutok obvinenému mužovi hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]