magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Adamcove dni 2017 - XI. slávnosti zborového spevu
@ Kultúra -> Podujatia      May 04 2017 - 16:07 GMT

Nadšenci zborového spievania sa stretnú už na XI. ročníku prehliadky speváckych zborov Adamcove dni v Kunsthalle/Hale umenia 6. mája o 17:00 hod., aby si uctili pamiatku významného dirigenta, zbormajstra a hudobného skladateľa Vojtecha Adamca (1926 – 1973), ktorý sa zapísal do histórie Košíc.

Bude to sviatok pre všetkých, ktorých neopúšťa nadšenie zo skupinového spievania, ale aj veľmi silný emotívny zážitok pre všetkých, ktorí si ich prídu vypočuť.

Zámerom je organizovať pravidelnú hudobnú slávnosť s bohatým programom a konfrontovať domácu zborovú tvorbu a interpretačné umenie so zahraničím.

Slávnosti zborového spevu Vojtecha Adamca sú prehliadkou zborov nielen zo Slovenska a inak to nebude ani tento rok. Na pódiu sa predstavia Miešaný zbor BONA FIDE z Rimavskej Soboty, Košický spevácky zbor učiteľov, Spevácky zbor LUMIR z Brna, Spevácky zbor ROZKVET z Prievidze, Chorus Universitatis Safarikianae z Košíc a Ukrajinský gréckokatolícky zbor otca A. Vološina Mukačevskej eparchie v Užhorode.

Jedenásty ročník prehliadky vyvrcholí slávnostným koncertom 6. mája v Kunsthalle/Hale umenia o 17:00 hod.
 
Vstup je voľný!

Viac informácií nájdete aj na našej FB stránke: Adamcove dni na Facebooku

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]