magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 22..01.2018
@ Aktuálne -> Polícia      Jan 28 2018 - 17:02 GMT

Dvaja ozbrojení a  maskovaní muži žiadali od dôchodkyne peniaze

21.1. okolo 02.45 hod. dvaja doposiaľ nezistení páchatelia vošli na dvor rodinného domu v obci Vyšné Remety v Sobraneckom okrese, následne rozbili sklenenú výplň na okne vchodových dverí rodinného domu a pravým kľúčom, ktorý sa nachádzal zvnútra dverí, vošli do domu. So zamaskovanými tvárami, držiac v rukách pištole, mierili na 68-ročnú dôchodkyňu, ktorú zobudili so slovami „Davaj peňeži!“. Jeden z páchateľov udrel pištoľou dôchodkyňu do tváre, rukami ju vytiahol z postele a dotlačil do kuchyne s opakujúcou výzvou, aby mu dala peniaze. Keď dôchodkyňa uviedla, že žiadnou finančnou hotovosťou nedisponuje, obaja páchatelia z miesta ušli. Aby poškodenej žene zabránili privolať pomoc, zobrali so sebou dva mobilné telefóny, ktoré pri úteku zahodili v blízkosti domu. Dôchodkyňa našťastie neutrpela zranenia, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Michalovciach začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody. Polícia na prípade intenzívne pracuje a po páchateľoch pátra.

Polícia vyšetruje požiar chatrče

Polícia vyšetruje požiar drevenej chatrče, ku ktorej došlo v sobotu (20.1.) nadránom v okrese Košice okolie. Podľa doterajších zistení k požiaru drevenej chatrče došlo v osade v obci Drienovec okolo 01.30 hod., pričom sa požiar rozšíril na vedľajšiu drevenú chatrč, v ktorej sa v tom čase nachádzali minimálne tri osoby. Jedna z týchto osôb, 14-ročný chlapec, utrpel podľa predbežnej lekárskej správy popáleniny s predpokladanou dobou liečenia najmenej 4 týždne. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin všeobecného ohrozenia. Zavinenie a príčinu požiaru polícia zisťuje.

Polícia obvinila z vydierania a podvodu mladú ženu o okresu Michalovce

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach v týchto dňoch obvinil zo zločinu vydierania a prečinu podvodu 20-ročnú ženu z okresu Michalovce, ktorá v období od marca 2016 do júla 2017 prostredníctvom sociálnej sietí požadovala od 22-ročného muža z Michalovského okresu finančné prostriedky. Najprv žiadala peniaze od poškodeného muža pod hrozbou smrti jeho rodinných príslušníkov. Poškodený muž z obavy o ich život zaslal viacerými platbami na účet obvinenej ženy sumu vyše 1.600 eur. Potom s vopred daným úmyslom uviedla do omylu poškodeného mladíka tým, že žiadala od neho peniaze na liečbu zranenej ruky a onkologického ochorenia. Uviedla, že peniaze mu vráti len čo nadobudne dedičstvo, pričom tieto tvrdenia sa nezakladali na pravde. Od poškodeného muža vylákala peniaze v celkovej sume viac ako 14.300 eur. Finančné prostriedky  v celkovej výške takmer 16.000 eur  však doposiaľ poškodenému mužovi nevrátila.  

Za tieto skutky hrozí obvinenej žene, ktorá je stíhaná na slobode, trest odňatia slobody na dva až šesť rokov. 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]