magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 20.11..2018
@ Aktuálne -> Polícia      Nov 21 2018 - 19:58 GMT

Polícia objasnila ďalšiu lúpež, „kabelkový fantóm“ je stíhaný väzobne

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach vzniesol obvinenie 27-ročnému Róbertovi z Košíc za ďalší skutok. Obvinil ho zo zločinu lúpeže, ktorý spáchal začiatkom októbra tohto roku pri zastávke MHD v mestskej časti Košice Západ. Podľa doterajšieho vyšetrovania obvinený Róbert priskočil k 63-ročnej žene, skričal na ňu „huu“ a začal jej trhať kabelku, ktorú mala prevesenú cez ruku. Poškodená žena si kabelku chránila. Po krátkom „súboji“ sa obvinenému Róbertovi podarilo kabelku vytrhnúť a z miesta ušiel aj s lupom. Našťastie žene nespôsobil žiadne zranenia, ale odcudzením vecí (mobil, osobné doklady, finančná hotovosť 500 eur, okuliare a iné veci osobnej potreby) jej vznikla škoda cca 800 eur. Obvinený Róbert je toho času umiestnený v ústave na výkon väzby v súvislosti s inou trestnou činnosťou obdobného charakteru. O týchto prípadoch sme verejnosť prostredníctvom médií informovali v tlačovej správe dňa 12.10.2018:http://www.minv.sk/?aktuality-kosice&sprava=kosicki-policajti-objasnili-viacero-lupezi. Obvinenému mužovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov (skutok spáchaný na chránenej osobe).

Polícia vyšetruje okolnosti výbuchu plynu v rodinnom dome v okrese Trebišov

V súvislosti s výbuchom plynu v kotolni jedného z rodinných domov v obci Novosad v Trebišovskom okrese, ku ktorému došlo v pondelok (19.11.) popoludní za doposiaľ nezistených okolností, polícia koná. Následkom výbuchu utrpel majiteľ (65) ťažké zranenia. Škoda na zariadení doposiaľ vyčíslená nebola. V tejto súvislosti začal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Trebišove trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Dnes bude na mieste udalosti vykonaná obhliadka za účasti expertov KEÚ PZ Košice. Bližšie okolnosti udalosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

 



 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]