magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 03. 08..2019
@ Aktuálne -> Polícia      Aug 05 2019 - 12:45 GMT

Zrážku s autobusom muž neprežil

Dňa 3.8. okolo 22.30 hodiny došlo v obci Zalužice (okr. Michalovce) k stretu chodca a autobusu, ktorý mal, žiaľ, tragický koniec.

Podľa doterajších zistení 49-ročný miestny muž pri jednom z rodinných domov v obci Zalužice mimo priechodu pre chodcov náhle vošiel do jazdnej dráhy prichádzajúcemu autobusu medzinárodnej linky, s ktorým vodič smeroval do Michaloviec. Vodič autobusu už stretu nedokázal zabrániť, a muž pri zrážke utrpel zranenia, ktorým na mieste dopravnej nehody podľahol. Na zistenie požitia alkoholických nápojov bol vodič autobusu podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom, to, či alkoholické nápoje požil nebohý muž, bude zisťované pri pitve. Predbežná škoda bola vyčíslená na 1.500 eur.

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia jednotlivých účastníkov sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Apelujeme na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby ani v nočných hodinách nezabúdali na opatrnosť, ostražitosť a, samozrejme, používanie reflexných prvkov. Na prechod cez vozovku používajte iba miesta na to určené a pred svojim vstupom na cestu sa poriadne a dôkladne presvedčte, či tak môžete urobiť bez hroziaceho nebezpečenstva. Riskovať ľudský život je príliš veľký hazard, ktorý sa nie vždy musí vyplatiť.

Trojlístok mužov, ktorý sa ulakomil na peniaze, už sedí v CPZ s obvinením na krku

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach v spolupráci s kriminalistami a s príslušníkmi Pohotovostného policajného útvaru KR PZ Košice vykonali v piatok (2.8.) policajnú akciu zameranú na zadržanie páchateľov majetkovej trestnej činnosti v okrese Michalovce. 

Výsledkom policajnej akcie boli 3 zadržané osoby, ktoré boli po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnené do cely policajného zaistenia. 

Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania 43-ročný Martin z okresu Michalovce, 30-ročný Mikuláš z okresu Sobrance a 18-ročný Štefan z okresu Michalovce v marci tohto roku, po predchádzajúcej vzájomnej dohode, neoprávnene vnikli na pozemok jedného z rodinných domov v obci Černe Pole (okr. Michalovce), a z jednej z miestností domu odcudzili finančnú hotovosť vo výške 190.000 eur.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach po vyhodnotení všetkých dôkazových materiálov a vykonaní potrebných procesných úkonov trojlístok mužov obvinil z obzvlášť závažného zločinu krádeže v jednočinnom súbehu so zločinom porušovania domovej slobody, spáchaného formou spolupáchateľstva. Krajský policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na väzobné stíhanie všetkých troch obvinených mužov, ktorým v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]